Zatražen pritvor za ubicu Mate Begića iz Posušja

S. A.
Zatražen pritvor za ubicu Mate Begića iz Posušja

Posušje - Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona zatražilo je juče od nadležnog suda da G. T. (56) iz Sutina bude određen pritvor zbog sumnje da je iz automatske puške ubio sugrađanina Matu Begića (26) u kafani u Osojama kod Posušja.

Sudsko ročište, koje je bilo zakazano za popodnevne časove nije završeno do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske".

Ubistvo se dogodilo u subotu oko četiri časa nakon žestoke svađe, ali niko sa sigurnošću nije mogao da kaže zbog čega su se sukobili. Ubijeni Begić bio je poznat po krađama, a zbog tih krivičnih djela za njim su bile raspisivane potjernice.

Sumnja se da su kobne noći popili koju čašicu više zbog čega je došlo do prepirke, a potom i tragedije. Kako saznajemo G. T. se nakon krvavog obračuna predao policiji.

Ovo nije jedina tragedija koja je zadesila porodicu Begić. Matin stariji brat Mario poginuo je prije nekoliko godina od strujnog udara dok je krao bakar sa transformatora na dalekovodu. Nesreća se dogodila kada su Mate i Mario otišli u krađu bakra, a dok se penjao na dalekovod Mario je slučajno dodirnuo žicu pod naponom nakon čega je preminuo.

Da svađe često završavaju kobno potvrđuje i nedavni slučaj iz Velike Kladuše kada je poslije prepirke Nezir Šarić (80) iz lovačke puške ubio sina Seada (52). Ovoj tragediji prethodile su nesuglasice zbog navodne ljubavne veze u kojoj je ubica bio sa duplo mlađom prostitutkom iz sela, koja mu je uzimala velike svote novca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana