Zaratio sa bratom zbog štale, pa protestuje pred zgradom lokalne administracije

Srna
Zaratio sa bratom zbog štale, pa protestuje pred zgradom lokalne administracije

Velika Kladuša - Muhamed Šabić iz velikokladuškog naselja Šumatac odlučio je da na neobičan način ukaže na problem s kojim, kako kaže, muku muči već duže od jedne decenije.

Već nekoliko dana dolazi pred zgradu lokalne administracije u Velikoj Kladuši s transparentom na kojem je, kako kaže, napisao sve što ga tišti i na šta je u nebrojeno navrata upozoravao nadležne organe.

Šabić kaže kako već punih deset godina podnosi zahtjeve raznim inspekcijama zbog toga što živi u nesnosnom smradu zbog štalskog objekta koji pripada njegovom bratu Refiku i Refikovom sinu Almiru. Braća žive u zajedničkoj kući, ali već dugo vremena nisu u dobrim odnosima, a sve je kulminiralo kada je Refik odlučio da se, skupa sa sinom, bavi uzgojem goveda i proizvodnjom mlijeka.

U svom dijelu dvorišta podigao je štalu koja je od tada trn u oku njegovog brata Muhameda.

"Vjerujte, život moje porodice pretvorio se u pravi pakao. U dvorište mi se svakodnevno slijevaju fekalne vode, od smrada ne možeš otvoriti prozore na kući. O svemu sam u nebrojeno navrata upoznavao načelnika i inspekcije, ali bez uspjeha - samo dođu, nešto zapišu i nikome ništa", žali se Muhamed.

Naposlijetku, odlučio se na ovakav vid protesta, a dodaje kako je spreman i na radikalnije mjere. Međutim, brat s kojim je u sporu tvrdi kako je inspekcija izlazila da snimi stanje i da je sve uradio u skladu s njihovim preporukama.

"Naredili su mi da izgradim i ogradim đubrenik, kao i odvod fekalnih voda i sve smo to uradili. Međutim, Muhamedu ni to nije bilo dosta, nego sada želi da srušimo štalu i ugasimo proizvodnju, što ne dolazi u obzir", kaže Almir Šabić.

U općinskoj inspekciji kažu kako su u pomenutom slučaju intervenisali u pet navrata, te svaki put izdali odgovarajuća rješenja. Strankama u sporu su savjetovali da, ukoliko smatraju da su oštećeni, pokrenu sudski spor i tako zaštite svoje interese. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana