Zaplijenjeno više od 15 kilograma droge

N. B.
Zaplijenjeno više od 15 kilograma droge

Bijeljina - U dvije odvojene policijske akcije juče je na području Bijeljine i Sarajeva zaplijenjeno više od 15 kilograma droge. Tom prilikom uhapšene su dvije osobe.

Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) oduzela je 14 kilograma skanka u akciji "Sokol". Identitet lica kod kojeg je pronađena droga, kao i detalji hapšenja u Sarajevu nisu saopšteni. Akcija je izvedena po nalogu tamošnjeg kantonalnog tužilaštva.

Policija je kod M. G. iz Bijeljine pronašla i oduzela 1,2 kilograma marihuane, a na području Janje otkrivena je plantaža indijske konoplje, od koje se dobija pomenuta droga.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Bijeljina, na osnovu naredbe Osnovnog suda izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi M. G., tokom kojeg je pronađena marihuana, kao i predmeti sa tragovima ove droge.

Iz policije je najavljeno da će, nakon kompletiranja predmeta, protiv M. G. biti podnesen izvještaj zbog neovlašćene proizvodnje i prometa opojne droge.

Bijeljinska policija je i na području Janje pronašla mini-plantažu indijske konoplje ukupne mase 3,122 kilograma.

Operativnim radom na terenu policija je došla do saznanja da su biljku čijim se sušenjem dobija droga posadili M. J., M. A. i A. A. iz Janje.

U toku je rad na dokumentovanju krivičnog djela iz oblasti zloupotrebe opojne droge.

- Ovi rezultati su plod konstantnog i kontinuiranog rada policijskih službenika na sprečavanju i suzbijanju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojne droge - saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana