Заплијењено више од 15 килограма дроге

Н. Б.
Заплијењено више од 15 килограма дроге

Бијељина - У двије одвојене полицијске акције јуче је на подручју Бијељине и Сарајева заплијењено више од 15 килограма дроге. Том приликом ухапшене су двије особе.

Агенција за истраге и заштиту (SIPA) одузела је 14 килограма сканка у акцији "Сокол". Идентитет лица код којег је пронађена дрога, као и детаљи хапшења у Сарајеву нису саопштени. Акција је изведена по налогу тамошњег кантоналног тужилаштва.

Полиција је код М. Г. из Бијељине пронашла и одузела 1,2 килограма марихуане, а на подручју Јање откривена је плантажа индијске конопље, од које се добија поменута дрога.

Како је саопштено из Полицијске управе Бијељина, на основу наредбе Основног суда извршен је претрес стана и других просторија које користи М. Г., током којег је пронађена марихуана, као и предмети са траговима ове дроге.

Из полиције је најављено да ће, након комплетирања предмета, против М. Г. бити поднесен извјештај због неовлашћене производње и промета опојне дроге.

Бијељинска полиција је и на подручју Јање пронашла мини-плантажу индијске конопље укупне масе 3,122 килограма.

Оперативним радом на терену полиција је дошла до сазнања да су биљку чијим се сушењем добија дрога посадили М. Ј., М. А. и А. А. из Јање.

У току је рад на документовању кривичног дјела из области злоупотребе опојне дроге.

- Ови резултати су плод константног и континуираног рада полицијских службеника на спречавању и сузбијању кривичних дјела из области злоупотребе опојне дроге - саопштено је из Полицијске управе Бијељина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана