Zapaljena škoda Boška Tomića u Palama

Nebojša Tomašević
Zapaljena škoda Boška Tomića u Palama

Sarajevo - Policija je pokrenula istragu kako bi se utvrdilo ko je i zašto zapalio "škodu oktaviju" predsjednika Opštinskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na Palama Boška Tomića.

Iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, navodeći inicijale, saopšteno da je Tomićev automobil zapaljen u nedjelju oko 23.40 časova u ulici Nikole Tesle na Palama.

- Policiji je tada prijavljeno da gori "škoda oktavija" vlasništvo B. T. Izlaskom na lice mjesta utvrđeno je da je požar podmetnut. Za sada je utvrđeno da je neko nepoznatom tečnošću polio automobil i zapalio. U toku je istraga o ovom događaju - saopšteno je iz CJB Istočno Sarajevo.

Dodali su da ne mogu da govore o detaljima požara tako da nisu mogli da kažu ni da li je vozilo izgorjelo potpuno ili djelimično tako da nije utvrđena ni šteta pričinjena ovom paljevinom.

- Sa lica mjesta su izuzeti određeni tragovi koji će biti predmet daljih vještačenja. Tek nakon toga moraćemo da kažemo više detalja o ovom slučaju - rekli su u CJB Istočno Sarajevo.

Više detalja o ovom slučaju nismo mogli ni da dobijemo od Tomića jer se on nije javljao na brojne telefonske pozive "Glasa Srpske".

Neki mediji su prenijeli da je iz Opštinskog odbora SNSD na Palama najavljeno da će povodom tog događaja danas  biti održana konferencija za novinare. Toj konferenciji navodno bi trebalo da prisustvuju predstavnici svih političkih stranaka koje participiraju u Skupštini opštine Pale.  Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" ova informacija nije dobila potvrdu jer se u OO SNSD Pale, juče niko nije javljao na telefonske pozive.

Boško Tomić obavljao je funkciju ministra rada i boračko-invalidske zaštite RS od 2006.  do 2009. godine kada je dao ostavku. Bio je i predsjednik Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje RS. Tomić je bio član Partije demokratskog progresa do februara 2009. godine. Iz te partije je prešao u SNSD.

Stojanović

Ovo je drugi slučaj paljevine automobila nekom od političara u Srpskoj u posljednjih nekoliko dana.

Protekli četvrtak zapaljen je automobil "sitroen c3" odbornika u Skupštini opštine Foča i uposlenika Šumskog gazdinstva "Maglić" Ranka Stojanovića. Ovaj automobil zapaljen je na istovjetan način kao i Tomićev pošto je prethodno posut zapaljivom tečnošću a zatim  zapaljen. Još nije otkriven piroman kao ni motiv podmetanja požara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana