За трактористу кобно слијетање са пута

Сања Амиџић
За трактористу кобно слијетање са пута

Прњавор - Живко Недић (58) из Горње Илове код Прњавора подлегао је повредама у бањалучкој болници послије несреће коју је доживио док је возио трактор. Он је извлачећи дрва из шуме слетио с локалног пута а посљедице су биле кобне.

У Центру јавне безбједности Бањалука, наводећи иницијале, рекли су да се несрећа догодила у суботу, 15. августа око поноћи.

Према причама мјештана Недић је тај дан сјекао и возио дрва из оближње шуме у том мјесту.

- Била је ноћ када је Живко Недић трактором натовареним дрвима кренуо из шуме. Почео је да се спушта низ обалу. Тежина га је повукла и није могао укочити па је изгубио контролу - казао је једна од мјештана Горње Илове који није желио да му објавимо име.

Према његовим ријечима, Живко је приликом слијетања пао са трактора и тешко се повриједио.

- Након несреће одвезли су га у бањалучку болницу али су повреде за њега биле кобне - рекао је наш извор и додао да је пут на поменутој локацији стрм и лош.

Живко Недић отац је троје дјеце. Мјештани за њега кажу да је био добар и вриједан човјек и да је често трактором радио и другим људима у селу. Био је и на привременом раду у Словенији одакле је недавно дошао.

Живко је сахрањен јуче на локалном гробљу у Горњој Илови.

Ово је само једна у низу саобраћајних несрећа у току ове године гдје су животе изгубили возачи трактора.

Возач В. Н. (38) из Дрвара преминуо је у дрварској болници када се у мјесту Мокроноге у овом граду преврнуо трактор са приколицом. Несрећа се догодила, у уторак, 11. августа.

Пољопривредник Иван Јевтић (56) из села Доњи Бродац код Бијељине погинуо је када се трактором преврнуо у канал за наводњавање поред пута. Несрећа се догодила у четвртак, 16. априла око 19 часова између Доњег Бродца и Велиног Села.

Мјештани Доњег Бродца кажу да је трактор пао на Јевтића и да је он неко вријеме био жив јер су му у стиснутој шаци пронашли земљу и траву.

- Вјероватно је покушавао да се извуче испод трактора - рекао је један од познаника Јевтића.

Душко Мандић (46) из мјеста Руишка код Новог Града погинуо је када се преврнуо трактором "зетор 7011", којим је управљао. Несрећа се догодила у мјесту Доњи Петровићи код Крупе на Уни, а према причама мјештана овог села, несрећног Мандића трактор је пригњечио док је извлачио дрва познанику Стеви Плавшићу.

Погинули трактористи

 

18. марта Душко Мандић из Новог Града

16. априла Иван Јевтић из Бијељине

11. августа В. Н. из Дрвара

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана