Za smrt dječaka tri godine robije

Nebojša Tomašević
Za smrt dječaka tri godine robije

Banjaluka - Srećko Đukarić (33) iz Kotor Varoša, koji je u saobraćajnoj nesreći u Tešićima u tom gradu usmrtio dječaka Predraga Avdalovića (13), biće osuđen na tri godine zatvora.

To je predviđeno sporazumom o priznanju krivice, koji je Đukarić zaključio sa banjalučkim Okružnom tužilaštvom.

Ovaj sporazum prihvatilo je vijeće banjalučkog Okružnog suda i objavljivanje presude zakazalo je za danas. Sporazumom je predviđeno da Đukarić porodici dječaka nadoknadi materijalnu štetu za sahranu i spomenik u iznosu od 6.770 maraka. Obavezan je i da plati sudske troškove od 1.425 maraka.

Sudija Olga Pantić rekla je da je ovo prvi slučaj za šest godina u kojem je u okviru sporazuma o priznanju krivice određena nadoknada materijalne štete oštećenom.

- To je pozitivno, jer sud može da dosudi da optuženi plati štetu oštećenima, onu koja je po zakonu moguća u ovom postupku - kazala je Pantićeva.

Prema optužnici, Đukarića terete da je 2. juna prošle godine vozeći ukradeni "pežo 106", sa 2,2 promila alkohola u krvi, udario dječaka Predraga Avdalovića na putu u Tešićima kod Kotor Varoša i usmrtio ga. U optužnici je navedeno da se nesreća dogodila oko 21 čas, kada je Đukarić iz nepoznatih razloga naglo skrenuo "pežoom" s puta, potom se vozilo zanijelo i sletjelo s kolovoza na lijevu stranu puta udarivši dječaka koji je čučao u travi. Dodaje se da se nesreća dogodila u blizini vikendice dječakovog djeda, a Đukarić je vozio oko 64 kilometra na čas. Očevici ove nesreće odmah su ispričali da je od siline udara dječak odbačen nekoliko metara dalje od mjesta gdje je bio. Na mjestu gdje ga je odbacio automobil ostale su patike i krv.

Đukarić je prethodno ukrao "pežo 106" ispred kuće Igora Kovačevića, a vozilo je vlasništvo Draženke Kovačević.

Imam srce

Srećko Đukarić je na sudu kazao da mu je žao dječaka i da i on ima srce i dušu.

- Nisam đubre, ako treba ležaću i 10 godina, poznavao sam tog dječaka - kazao je Đukarić.

Majka nastradalog dječaka Žana Avdalović kazala je da se optuženi porodici nije obraćao da izrazi saučešće i pomogne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana