За шест мјесеци убијена четири полицајца

avaz.ba
За шест мјесеци убијена четири полицајца

Језа и страх увукли су се у грађане БиХ након још једног убиства полицајца.

Слађенко Тубин, припадник МУП-а РС, четврти је полицајац који је ликвидиран на дужности у посљедњих шест мјесеци.

Он је усмрћен током интервенције, а из пушке га је ликвидирао Марко Шабић, који је прије тога ножем повриједио оца и пријетио смрћу својој супрузи.

Тајна истрага

Црна статистика отворена је злочином у сарајевском насељу Алипашино Поље када су 26. октобра прошле године током патролирања изрешетани припадници МУП-а Кантона Сарајево Адис Шеховић и Давор Вујиновић.

Ово убиство има потпис организoваног криминала, а истрага се води у строгој тајности. Но, детаљи који цуре у јавност кажу да су трагови које истражиоци имају поприлично хладни. Стога су за сада у фокусу истраге аутомафијаши Срећко Трифковић, Недјељко Лиздек, Стефан Самарџија и Милош Обрадов. Нико званично није оптужен, премда су крадљивци аутомобила притворени. Осим повезаности с убиством сарајевских позорника, њих истражују и друге полицијске агенције, првенствено МУП РС, због неразјашњених ликвидација у криминалним круговима.

У фебруару је услиједио нови шок... Серијски убица Един Гачић мучки је усмртио Махира Бегића, припадника Федералне управе полиције, који је осигуравао објект за обуку полицијских кадрова у Суходолу код Тарчина.

Без мотива

Бегић је убијен без посебног мотива, а прије њега Гачић је из шмајсера ликвидирао Сауда Султанића у његовој продавници у Коњицу. Након тога услиједила је бјесомучна потрага за њим, а град је страховао све док га сарајевски специјалци нису лоцирали и ликвидирали у врлетима близу Лепенице код Кисељака. Тада је лакше рањен један специјалац.

Психопати и организирани криминал 

Убиства полицајаца Бегића и Тубина починиле су особе које имају хисторију лијечења у психијатријским установама. Гачић је, за разлику од Шабића, иза себе имао три убиства на души, а на слободи се нашао након издржане затворске казне.

Тубићев убица имао је иза себе мноштво пријава за насиље у породици, а у кривичном досјеу стоји да је терећен за напад на полицајца испред Полицијске станице у Приједору. Иза случаја ликвидације сарајевских полицајаца, према свему судећи, стоји организовани криминал, јер су истражиоци на лицу мјеста пронашли минималан број трагова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана