За девет мјесеци у саобраћају погинуло 21 лице

Срна
За девет мјесеци у саобраћају погинуло 21 лице

Бањалука - На подручју Полицијске управе Бањалука за девет мјесеци ове године евидентиране су 2.633 саобраћајне незгоде у којима је погинуло 21 лице, 92 су тешко повријеђена, а 571 је задобило лакше повреде, рекао је начелник Сектора полиције у овој управи Раденко Стакић.

Он је на конференцији за новинаре рекао да је у овом периоду из саобраћаја искључено 3.218 возача, од којих 2.593 због вожње под утицајем алкохола, 502 због управљања моторним возилом прије стицања права, четири због утицаја опијата, док је из осталих разлога искључено 119 возача.


Стакић каже да је реализована 21 акција из области безбједности саобраћаја и 36 акције из области јавног реда и мира.

Према његовим ријечима, за девет мјесеци ове године евидентирана су 724 нарушавања јавног реда и мира, што је за 1,7 одсто мање него у истом периоду прошле године.

Надлежним судовима поднесено је 412 захтјева за покретање прекршајног поступка, а издат је 331 прекршајни налог.

Прекршаје је починило укупно 943 лица, међу којима је 157 повратника у вршењу кривичних дјела и 25 малољетника. /крај/рк/љљ/фото

За један дан 18 саобраћајних незгода

На подручју које покрива Полицијска управа Бањалука протеклог дана евидентирано је 18 саобраћајних незгода, од чега је у четири незгоде једно лице теже, а осам лакше повријеђено, док је у 14 незгода било материјалне штете, речено је Срни у овој управи.
Једно лице је теже повријеђено у судару два аутомобила који се догодио синоћ у 21.20 часова у мјесту Карановац на магистралном путу Бањалука-Јајце.

Повријеђеном је љекарска помоћ указана у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

Припадници бањалучке Полицијске управе су од 13. до 15. октобра у акцији "Алкохол" контролисали 338 учесника у саобраћају, од којих је 118 возача кажњено због управљања возилом под дејством алкохола.

Алкотестирањем је код пет возача утврђено више од два, а код 15 возача више од 1,5 промила алкохола у организму.

Из ове управе позивају учеснике у саобраћају да поштују законске одредбе, посебно возаче моторних возила, да брзину прилагоде стању пута, постављеној сигнализацији и другим саобраћајним условима.

Возачи су позвани да возе крајње опрезно поготово када се налазе у близини школа, те да не управљају возилом под дејством алкохола, јер на тај начин штите себе и друге учеснике у саобраћају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана