За 20 секунди украо пазар са бензинске пумпе у Бањалуци

Горан Обрадовић
За 20 секунди украо пазар са бензинске пумпе у Бањалуци

Бањалука - Маскирани наоружани разбојник опљачкао је бензинску пумпу "Нестро петрол" у улици Крајишких бригада у Бањалуци и од радника отео око 1.600 марака, потврђено је из Окружног тужилаштва Бањалука.

Додали су да је разбојништво почињено у уторак око 21.10 часова и да је увиђај обавио тужилац Милан Росић.

Према незваничним информацијама, разбојник је највјероватније детаљно испланирао пљачку. Он је пумпи пришао са задње стране и сачекао да у њој остану само радници.

- Затим је са фантомком на глави ушао у објекат, у којем су била три радника. Када је ушао ништа није говорио, него је уперио пиштољ у радника који је био за касом и само рекао:  "Дај паре". Разбојник је био висок и крупније грађе - појаснио је наш извор. Он је додао да је радник потом предао пљачкашу око 1.600 марака пазара, послије чега је овај побјегао у правцу насеља Симе Матавуља.

- Читава пљачка није трајала дуже од 20 секунди, а све су снимиле безбједносне камере које се налазе у објекту, као и на објекту. Полиција је током увиђаја изузела снимке и послати су на вјештачење - истакао је поменути извор.

Бијег у поменуто насеље умало је био кобан за пљачкаша, јер је у том тренутку кроз поменуто насеље пролазила полицијска патрола.

- Они су одмах кренули у потјеру за њим, а убрзо им је стигла подршка од још пет-шест полицијских возила и блокирали су цијело насеље. Полицајци су трчали на све стране, улазили у кафиће и продавнице, али је разбојник успио да им побјегне - рекао је један од очевидаца те додао да су прво у потјери учествовала два полицајца, од којих је један био доста крупнији, па није могао много трчати.

Мета

Ово није први пут да је ова бензинска пумпа на мети разбојника.

Посљедњи пут је опљачкана 31. децембра прошле године када су двојица пљачкаша однијела 21.780 марака.

Они су тада натјерали муштерије и раднике да легну на под и када су узели пазар, такође су побјегли у насеље Симе Матавуља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана