Vukovića priznao da je ubio rođaka zbog međe i vode

Nebojša Tomašević, Srna
Vukovića priznao da je ubio rođaka zbog međe i vode

Banjaluka - Nenad Vuković (61) iz Rekavica kod Banjaluke uskoro bi mogao da se nađe iza rešetaka zbog sumnje da je nakon kraće svađe ubio rođaka i komšiju Radu Vukovića (74) kojeg je, kako saznajemo, udario više puta drškom vila po glavi.

Banjalučko Okružno tužilaštvo nakon ispitivanja predložilo je jednomjesečni pritvor za Nenada koji je, navodno, tokom istrage u policiji priznao zločin.

- Pritvor za N. V. je zatražen jer se radi o teškom krivičnom djelu s obzirom na način izvršenja i posljedice, a za koje se može izreći kazna od deset godina zatvora i teža. Pritvaranje se traži i zbog bojazni da bi puštanje osumnjičenog moglo da prouzrokuje narušavanje reda i mira - rekli su u tužilaštvu ne navodeći detalje.

Okružno tužilaštvo u Banjaluci predložilo je danas Okružnom sudu određivanje pritvora za Nenada Vukovića iz Rekavica zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo.
Postupajući tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva, nakon ispitivanja osumnjičenog, predložio je pritvor jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža, saopšteno je iz Okružnog tužilaštva u Banjaluci.

Ovo krivično djelo je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Izvor blizak istrazi je kazao da je dosadašnjom istragom utvrđeno da je zločinu prethodila svađa zbog međe i vode.

- Nenad i Rade su se tog kobnog jutra susreli na putu u blizini njihovih kuća u Rekavicama i žestoko posvađali. Pale su teške riječi i međusobno su se vrijeđali, pa je Nenad posegao za vilama, kojima je udario Radu i usmrtio ga, nakon čega je pobjegao - kazao je izvor "Glasa Srpske".

Zločin je počinjen u petak ujutro, a otkriven je kada je Nenad Vukojević, krenuvši na posao, na lokalnom putu pronašao mrtvog Radu u lokvi krvi. Pregledom tijela starca utvrđeno je da na glavi ima dvije veće rane, jednu na potiljku, a drugu na čelu. U prvi mah nije bilo poznato šta se desilo, ali se pojavila sumnja na ubistvo. Istog dana Nenad Vuković je pozvan na poligrafsko ispitivanje, jer je policija imala informacije da se ranije sukobio sa Radom.

- Osumnjičeni je pao na poligrafu i ubrzo je priznao da je usmrtio rođaka - kazao je izvor blizak istrazi.

Mještani Rekavica su ispričali da je Rade kobnog jutra otišao da otjera krave na ispašu oko 6.20 časova, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je pola sata kasnije.

Komšije

Prema pričama nekih mještana Rekavica, sukob između dvojice rođaka Nenada i Rade Vukovića traje dugo.

- Svađali su se zbog zemlje koju je svako od njih smatrao svojom. Razlog tih svađa je bio i vodovod jer je neko od njih isjekao cijevi. Jedan drugog su za to optuživali - kazao je jedan mještanin ne želeći da mu pominjemo ime.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana