Вуковића признао да је убио рођака због међе и воде

Небојша Томашевић, Срна
Вуковића признао да је убио рођака због међе и воде

Бањалука - Ненад Вуковић (61) из Рекавица код Бањалуке ускоро би могао да се нађе иза решетака због сумње да је након краће свађе убио рођака и комшију Раду Вуковића (74) којег је, како сазнајемо, ударио више пута дршком вила по глави.

Бањалучко Окружно тужилаштво након испитивања предложило је једномјесечни притвор за Ненада који је, наводно, током истраге у полицији признао злочин.

- Притвор за Н. В. је затражен јер се ради о тешком кривичном дјелу с обзиром на начин извршења и посљедице, а за које се може изрећи казна од десет година затвора и тежа. Притварање се тражи и због бојазни да би пуштање осумњиченог могло да проузрокује нарушавање реда и мира - рекли су у тужилаштву не наводећи детаље.

Окружно тужилаштво у Бањалуци предложило је данас Окружном суду одређивање притвора за Ненада Вуковића из Рекавица због основане сумње да је починио кривично дјело убиство.
Поступајући тужилац бањалучког Окружног тужилаштва, након испитивања осумњиченог, предложио је притвор јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од десет година или тежа, саопштено је из Окружног тужилаштва у Бањалуци.

Ово кривично дјело је посебно тешко с обзиром на начин извршења или посљедице и што би пуштање на слободу осумњиченог резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

Извор близак истрази је казао да је досадашњом истрагом утврђено да је злочину претходила свађа због међе и воде.

- Ненад и Раде су се тог кобног јутра сусрели на путу у близини њихових кућа у Рекавицама и жестоко посвађали. Пале су тешке ријечи и међусобно су се вријеђали, па је Ненад посегао за вилама, којима је ударио Раду и усмртио га, након чега је побјегао - казао је извор "Гласа Српске".

Злочин је почињен у петак ујутро, а откривен је када је Ненад Вукојевић, кренувши на посао, на локалном путу пронашао мртвог Раду у локви крви. Прегледом тијела старца утврђено је да на глави има двије веће ране, једну на потиљку, а другу на челу. У први мах није било познато шта се десило, али се појавила сумња на убиство. Истог дана Ненад Вуковић је позван на полиграфско испитивање, јер је полиција имала информације да се раније сукобио са Радом.

- Осумњичени је пао на полиграфу и убрзо је признао да је усмртио рођака - казао је извор близак истрази.

Мјештани Рекавица су испричали да је Раде кобног јутра отишао да отјера краве на испашу око 6.20 часова, а његово беживотно тијело пронађено је пола сата касније.

Комшије

Према причама неких мјештана Рекавица, сукоб између двојице рођака Ненада и Раде Вуковића траје дуго.

- Свађали су се због земље коју је свако од њих сматрао својом. Разлог тих свађа је био и водовод јер је неко од њих исјекао цијеви. Један другог су за то оптуживали - казао је један мјештанин не желећи да му помињемо име.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана