Вуковић и Матијаш шверцовали хероин вриједан 50.000 КМ

Небојша Томашевић
Вуковић и Матијаш шверцовали хероин вриједан 50.000 КМ

Бањалука - Вања Вуковић (32) и Немања Матијаш (34) из Приједора оптужени су за шверц близу килограм хероина вриједног око 50.000 марака, а оптужницу против њих потврдио је и бањалучки Окружни суд.

Према оптужници коју је подигло бањалучко Окружно тужилаштво они су дрогу кријумчарили у "пасату" скривену у филтеру за ваздух.

У оптужници се наводи да су њих двојица набавили хероин од њима познате особе, с намјером да га распродају на подручју Бањалуке.

- Намјера им је била да дрогу продају препродавцима и конзументима, али су у томе спријечени када их је ухапсила полиција. Приликом претреса "пасата 5" дрога је пронађена скривена испод хаубе у кућишту за филтер ваздуха. Пакет је био обезбијеђен и причвршћен шарафима - наводи се у оптужници бањалучког Окружног тужилаштва.

Истрага у овом случају завршена је за мање од мјесец, а оптужница је подигнута 4. септембра.

Према незваничним информацијама, Вуковића и Матијаша полиција је пратила дуже вријеме, јер је имала дојаву да се баве шверцом наркотика. Тако су у веома кратком року прикупљени докази против њих.

Акцију њиховог хапшења извела је 9. августа Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС у сарадњи са Полицијском управом Приједор.

Вуковић и Матијаш познати су полицији по чињењу кривичних дјела. Вуковић је 2007. године осуђен на 30 мјесеци затвора због подметања експлозива под аутомобил бившег начелника Одјељења за сузбијање злоупотребе опојне дроге  у тадашњем Центру јавне безбједности Бањалука Горана Микановића. Према тој пресуди Вуковић је за минирање возила добио 500 марака. У пресуди се наводи да су овај напад договорили Марко Момић и Ненад Кокановић. Момић је касније одустао од постављања експлозива под возило, али је ангажовао Вуковића, који је пристао да то уради.

Притвор

Након хапшења осумњиченим Вањи Вуковићу и Немањи Матијашу одређен је једномјесечни притвор у бањалучком Окружном суду.

Према том рјешењу притвор им може трајати до 9. септембра.

Окружно тужилаштво је уз оптужницу бањалучком Окружном суду доставило и приједлог да се оптуженима продужи притвор. Суд ће одлуку донијети прије истека притвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана