Вучуревићев шеф кабинета наручио убиство?

Небојша Томашевић
Вучуревићев шеф кабинета наручио убиство?

Требиње - Шеф кабинета градоначелника Требиња Славка Вучуревића, Дако Пикула (29) ухапшен је и притворен због сумње да је подстрекивао Радована Андрића (19) и Миљана Ратковића (29) из Требиња да убију суграђанина кик-боксера Марка Ђерића.

Пикула је син судије Окружног суда у Требињу Милосава Пикуле. Због те чињенице он је јуче пребачен у Бањалуку и саслушан у Окружном суду који му је и одредио једномјесечни притвор. Пикула је иначе правник по струци, а има положен и правосудни испит.

Према незваничним информацијама Пикула се посвађао са  Ђерићем неколико дана прије него што ће требињски кик-боксер бити убијен.

- Сукоб је избио испред  ноћног клуба "Мерлот" гдје Ђерић радио као избацивач. Он није дозволио Пикули и његовој дјевојци да уђу у клуб. Наводно је том приликом одгурнуо и у груди ударио дјевојку. Тада је избила и туча између њих двојице. Након тог сукоба Пикула је данима причао да ће да убије Ђерића - казао је извор близак истрази.

Додао је да је полиција истрагом дошла до сазнања да би Пикула заиста могао да буде умијешан у убиство.

- Како су откривани учесници у овом догађају полиција је све више долазила до индиција и доказа о умијешаности Пикуле. Њега је чак једне прилике брат његове дјевојке питао "ко је тај што вас је напао да му покажемо да се не смије играти с нама", а он му је тад рекао "Немој ме ј…ти, биће ноћас ријешено". Тај разговор се одиграо дан прије убиства Ђерића што уз друге доказе указује да је он заиста умијешан у овај злочин - казао је извор близак истрази.

Осим Пикуле за убиство Ђерића осумњичени су  Андрић (19) и Ратковић (29) из Требиња који су наводно директни извршиоци овог дјела.

Поводом овог случаја у ЦЈБ Требиње јуче је одржана конференција за новинаре.

Начелник овог центра Жарко Лакета је наводећи иницијале потврдио да је Пикула осумњичен за умијешаност у убиству Ђерића. Он је истакао да је цијели случај предат у надлежност Специјалног тужилаштва РС.

- Током истраге убиства Ђерића привођено је 18 особа, а разговарано је укупно са 102 особе. Пронађе ни су и одрађени докази који ће бити прослијеђени Специјалном тужилаштву - казао је Лакета.

Ђерић је убијен  у недјељу, 24. маја у сачекуши хицем из аутоматске пушке око три часа из поноћи. Погођен је директно у срце испред хаустора зграде у којој је живио.  Становници Требиња, њих више од хиљаду, од када је убијен  Ђерић, протестовали су у два наврата у циљу да надлежни органи што прије открију убицу.

Градоначелник

Начелник ЦЈБ Требиње Жарко Лакета јуче се поводом истраге о убиству Марка Ђерића састао и са градоначелником Требиња Славком Вучуревићем.

- Закључили смо да је убиство Ђерића потресло град и нарушило добру безбједносну слику - рекао је Лакета.

Вучуревић је истакао да је безбједност грађана најважнија и да сви који су умијешани у убиство Ђерића треба да буду и биће санкционисани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана