Vrbas odnio osam života

Sanja Amidžić
Vrbas odnio osam života

Banjaluka - Rijeka Vrbas uzela je još jednu, osmu, žrtvu u posljednja tri mjeseca. Tijelo Ranka Kevića Zrnića (63), koji je nestao 6. marta, izbacila je plahovita rijeka na obalu u ulici Braće Pišteljića u banjalučkom naselju Kumsale.

Prije njega u zelenoj krajiškoj ljepotici, kako popularno zovu Vrbas, skončalo je šest lica, čije su utapanja posljedice saobraćajnih nesreća, a jedno lice je izvršilo samoubistvo skočivši u hladne talase nabujale rijeke. Za svima njima su tragali policajci, ronioci i mještani, a Vrbas je većinu njih krio u svojim virovima i poslije izbacivao na površinu.

Kako je juče saopšteno iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka, tako je bilo i u petak kasno poslijepodne, kada im je prijavljeno da na površini rijeke pluta leš.

- Na lice mjesta izašli su policijski službenici, mrtvozornik i pripadnici Vatrogasne jedinice Banjaluka, koji su izvadili leš iz vode. Pregledom leša mrtvozornik je utvrdio da nema elemenata krivičnog djela. Tijelo je nakon toga prevezeno na Novo groblje, gdje je obavljeno prepoznavanje te utvrđeno da se radi o licu R. K. Z., čiji je nestanak prijavljen 6. marta ove godine - kazali su u banjalučkoj policiji. Dodali su da je nakon uviđaja policija o ovom slučaju obavijestila Okružno tužilaštvo Banjaluka.

Prema ranijim informacijama, Kević Zrnić je 5. marta otišao od svoje kuće i od tada mu se gubi svaki trag. Navodno je posljednji put viđen u društvu u jednoj kafani u blizini Rebrovačkog mosta.

Prema nepotvrđenim informacijama, Kević Zrnić je u jednom trenutku izašao iz kafane i navodno otišao do obale Vrbasa iz fizioloških potreba. Okliznuo se i upao u vodu, od kada mu se izgubio svaki trag. Njegov nestanak prijavio je sin dan kasnije, nakon čega je počela opsežna potraga. Policija, ronioci, porodica i mnogi Banjalučani pretraživali su rijeku i njene obale, ali, nažalost, tih dana nesrećni čovjek nije bio pronađen. Nabujali Vrbas njegovo tijelo izbacio je nakon dva i po mjeseca nekoliko kilometara niže od mjesta gdje je nestao. Kević Zrnić je sahranjen u nedjelju na lokalnom groblju u rodnoj Piskavici kod Banjaluke.

Ovo nije prvi slučaj u posljednja tri mjeseca da je nabujali Vrbas na površinu izbacio ljudsko tijelo. Početkom ovog mjeseca u mjestu Kosijerovo kod Laktaša voda je na površinu izbacila tijelo Milana Bobara (64) iz Bronzanog Majdana. Njegov nestanak prijavljen je 19. aprila, kada je otišao od kuće i nije se vraćao. Navodno je tih dana viđan u blizini Željezničke stanice u Banjaluci, međutim nedugo poslije toga Vrbas je izbacio njegovo tijelo.

Nesreće

U posljednjih nekoliko mjeseci zbog saobraćajnih nesreća u Vrbasu je izgubljeno šest života. Među nastradalima su Draženko Višekruna iz Laktaša, Slobodan Slavnić iz Kotor Varoša, supružnici Mirjana i Momir Radukić, Mladen Inđić i Milica Kukić. Oni su kao vozači ili suvozači u automobilima sletjeli u Vrbas, gdje su i okončali svoje živote.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana