Vrbanjci kod Banjaluke: Zbog ljubomore ubio bivšu suprugu pa sebe

Goran Obradović
Vrbanjci kod Banjaluke: Zbog ljubomore ubio bivšu suprugu pa sebe

Kotor Varoš - Ante Čolić (45) iz Kotor Varoša zbog ljubomore ubio je hicima iz pištolja svoju bivšu suprugu Eminu Kahrić (22), a potom počinio samoubistvo u porodičnoj kući u Vrbanjcima kod Kotor Varoša.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka, rekli su, navodeći inicijale, da je policiji u utorak prijavljeno da je nestala Kahrićeva.

- Pregledom porodične kuće njenog bivšeg supruga policajci su pronašli dva beživotna tijela u dnevnom boravku. Uviđajem je utvrđeno da je Čolić hicima iz pištolja ubio bivšu suprugu, a potom počinio samoubistvo - rečeno je u policiji.

Prema nezvaničnim informacijama zločin je počinjen u ponedjeljak uveče, ali je tijela policija pronašla u utorak poslijepodne.

- Njen očuh je policiji prijavio da je ona u ponedjeljak uveče otišla i rekla im da ide na sastanak sa nekim momkom, ali kada se nije vratila kući on je u utorak oko 11 časova prijavio nestanak, a tijela je policija pronašla oko 17 časova - rekao je izvor blizak istrazi.

Jedan od Čolićevih komšija ispričao je da su svi u šoku i da je on bio dobar čovjek koji je pomagao poznanicima, ali da je bio izuzetno ljubomoran.

- Kao prijatelj i komšija je bio veoma dobar, ali sam čuo da je bio bolesno ljubomoran pogotovo na svoju mnogo mlađu suprugu. Uvijek je bio u strahu da ga vara sa drugim muškarcem i zbog toga joj je često pravio probleme, zbog čega ga je ona napustila, poslije nekoliko mjeseci braka - rekao je mještanin Vrbanjaca.

On je dodao da je Čolić dugo radio u Italiji, ali da se odavno vratio i boravio sam u toj kući.

- Povremeno je radio na bageru i vozio je kamion, a njegova porodica živi u Hrvatskoj - istakao je pomenuti komšija.

Rođak od Ante Čolića ispričao je da iako nisu bili više u braku, da su se i dalje voljeli i često posjećivali.

- Ona je gotovo svakog dana dolazila kod njega kući i odlično su se slagali. Zaista ne znam što mu je trebalo da ovo uradi. Sve nas je to šokiralo. Nikada niko nije mogao da posumnja da bi on uradio nešto ovakvo - rekao je Čolićev rođak.

Članovi porodice ubijene Kahrićeve istakli su da ga je ostavila zato što je bio izuzetno ljubomoran i da ona to više nije mogla da podnese.

- Od kada su se razišli on joj je često slao poruke na mobilni telefon i molio da se vrati da dođe kod njega. Ona mu nikada nije odgovarala na te poruke. Čula sam da joj je u ponedjeljak uveče poslao poruku da dođe do njega da mu pomogne da prevede neke dokumente, koji su mu trebali za posao. Kada je ona otišla kod njega, ponovo su se posvađali i on je ubio nju, pa zatim i sebe - rekla je jedna od rođaka Kahrićeve.

Prema njenim riječima Čolić je Kahrićevoj zabranjivao da studira, ali je ona i pored toga uspjela da završi fakultet.

- Iako nije uzimala novac od njega, jer je imala rođaka u inostranstvu koji su joj pomagali, on joj je zabranjivao da radi. Kada se zaposlila u preduzeću Mehaničke konstrukcije u Kotor Varošu on joj je zabranio da ide na posao, pa je morala to da napusti - rekla je pomenuta rođaka.

Pucao u sljepoočnicu

Poslije pronalaska tijela Ante Čolića i Emine Kahrić, dežurni tužilac je naredio da se obavi obdukcija.

- Utvrđeno da je Čolić u ponedjeljak uveče ubio Kahrićevu pucajući joj iz pištolja u sljepoočnicu, a zatim sebe ubio takođe hicem u glavu - rekao je izvor blizak istrazi.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana