Возилом прегазио двогодишњег нећака

Невена Бунић
Возилом прегазио двогодишњег нећака

Брчко - Двогодишњи дјечак подлегао је повредама након што га је аутомобилом ударио рођак Ђ. М. (36) у Прутачама код Брчко дистрикта.

Трагедија се десила у понедјељак око 16 часова, а према незваничним информацијама, возач је "опел омегом" ударио нећака када је излазио из дворишта на пут.

У кобном тренутку малишан се наводно играо и трчкарао испред дворишта куће Ђ. М. Видјевши шта се догодило, Ђ. М. је брзо реаговао и повријеђеног дјечака одмах превезао до болнице. Међутим, није му било спаса.

Према ријечима комшија, ово је друга трагедија која је задесила ту ромску породицу. Родитељи страдалог дјечака још се нису опоравили од губитка једног дјетета, а смрт је поново оковала њихов дом.

- Страдали малишан и његов рођак живе у непосредној близини. Породици настрадалог дјечака прије само три мјесеца преминула је беба. Страшна је ова трагедија која их је поново задесила и то још у тренутку када је мајка двогодишњака трудна - рекла је једна од комшиница.

Увиђај је обавила брчанска полиција, под надзором дежурног тужиоца Тужилаштва Брчко дистрикта. Нису жељели да дају више информација јер је ријеч о смрти дјетета.

На путевима у БиХ претходног дана десило се неколико саобраћајних несрећа. Миља Г. и њена малољетња кћерка (17) из Рибника повријеђене су у слијетању "пежоа" на магистралном путу у Лугу код Дервенте. За воланом је био супруг и отац Драган Г. који је прошао без повреда. Они су из за сада неутврђених разлога слетјели с пута и ударили у бетонски пропуст. Након указане љекарске помоћи у Дому здравља Дервента, повријеђене су превезене у добојску болницу.

"Фијат браво" слетио је јуче око два часа у кањон Велике Усоре у Карађорђевој улици у Теслићу. За воланом је био Д. М. и сапутница, који су срећом прошли без повреда.

У судару "мерцедеса" и аутобуса предузећа "Бочац" испред Народног позоришта у Бањалуци није био повријеђених, а на аутомобилу је причињена већа материјална штета. До саобраћајне несреће је дошло када је возило излазило са пјешачке зоне, прешло преко тротоара и ударило у аутобус.

Воз усмртио мушкарца

Бранко Џинић (66) из Шпионице погинуо је јуче ујутро када се управљајући "голфом 3" сударио са возом "Жељезница Републике Српске" на прузи у непосредној близини Сребреника, на пружном прелазу пруге Брчко - Бановићи.

- Дежурни љекар Дома здравља Сребреник констатовао је смрт, а о догађају је обавијештен кантонални тужилац. Увиђај на мјесту несреће обавила је полиција из Градачаца - рекао је портпарол Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона Изудин Шарић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана