Vozilom blokirao put sudiji, pa mu uperio pištolj u glavu!

Agencije
Vozilom blokirao put sudiji, pa mu uperio pištolj u glavu!

Za vrijeme i nakon fudbalskih utakmica juniorske i kadatske lige između FK Blagaj i NK Sloga u Blagaju je danas došlo do incidenta tokom kojeg su navodno napadnuti sudije Boris Dujmović, Sanel Grljević i Marko Sesar.

Pred kraj susreta juniorskih ekipa, kada je fudbaleru domaćina dodijeljen crveni karton, dio gledaoca i predstavnika FK Blagaj navodno je krenuo u verbalni, a potom i fizički obračun sa sudijama i tom prilikom navodno je napadnut sudija Dujmović.

Trener FK Blagaj im je potom pomogao da izađu s stadiona, nakon čega su sjeli u auto i krenuli prema Mostaru.

Prava drama se navodno dogodila na cesti u Carskim vinogradima, kada im je prepriječen put "Audijem" iz kojeg je s pištoljem, kako su sudije potvrdile novinarima, izašao Suad Obradović, predstavnik FK Blagaj.

"Mi nismo htjeli izići, ali on je tada uperio pištolj meni u glavu i ja sam izišao", rekao je Sesar novinarima, dodavši da je Obradović potom izvukao i Dujmovića iz auta.

Sesar je kazao i da su tokom naguravanja uspjeli ući u svoj auto i pobjeći. Nakon toga su o svemu obavijestili policiju.

Iz Operativnog centra Policijske uprave su za "Avaz" potvrdili da im je prijavljen incident u Blagaju, te da istragu u ovom slučaju provodi Policijska stanica Jug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana