Возили 900 кг сканка у колони под пратњом

Небојша Томашевић
Возили 900 кг сканка у колони под пратњом

Бањалука - Рекордних 900 килограма модификоване марихуане сканк, вриједне око два милиона марака, заплијењено је јуче у акцији Агенције за истраге и заштиту СИПА и полиције из Источног Сарајева.

Дрога је заплијењена у мјесту Крупац у Источном Сарајеву у камиону црногорских регистарских ознака, а лисице на руке стављене су четворици држављана Црне Горе. Наркотици су откривени током контроле два камиона с приколицом и аутомобила. Претресом је у једном од камиона пронађена дрога. Према незваничним информацијама, наркотици су прошверцовани из Црне Горе, а свако од три возила имало је своју улогу у овом шверцу.

- Први камион је био “чистач” и требало је да завара истражиоце да би други камион, у којем је била дрога, прошао. Особе у аутомобилу су имале улогу пратилаца овог конвоја и уочавања полицијских патрола да би их избјегли. Међутим, инспектори СИПА су већ имали неке информације па је поменута колона праћена и на вријеме контролисана - казао је извор близак истрази.

Камионе је зауставила полиција из Источног Сарајева, након чега су инспектори СИПА, уз њихову помоћ, ухапсили петоро осумњичених у овим возилима. Како незванично сазнајемо, двојица осумњичених била су у два камиона, док их је у пратећим аутомобилима било троје.

У СИПА су саопштили да је дрога била сакривена у путним торбама и врећама различитих величина у једном од камиона.

Да је ово до сад највећа запљена наркотика у БиХ потврдили су из Тужилаштва БиХ.

- Наркотици су били намијењени илегалном нарко-тржишту у БиХ, гдје њихова вриједност достиже два милиона марака. Међутим, вриједност ове дроге на тржишту Европске уније достиже далеко већи износ - навели су у Тужилаштву БиХ

Према њиховим ријечима, осумњичени држављани Црне Горе биће испитани у Тужилаштву БиХ након чега ће бити одлучено о даљим мјерама против њих.

- Теретимо их за организовани криминал и неовлашћени промет опојне дроге - казали су у Тужилаштву БиХ.

Шест највећих запљена у посљедње вријеме

Неум

Заплијењено 665 килограма  сканка у јулу прошле године

Пелагићево

У два наврата лани заплијењено око 750 килограма марихуане

Зеница

Око 82 килограма хероина пронађено у јулу прошле године

Сарајево

Заплијењено 28 килограма марихуане лани у марту

Бањалука

Више од 15 килограма марихуане заплијењено у јануару у центру града

Лакташи

Плантажа са близу тону сировог сканка пронађена у октобру 2013.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана