Vozaču BMW pritvor do 30 dana

Blic, Tanjug
Vozaču BMW pritvor do 30 dana

Beograd - Vozaču "BMW" D.J. (19) određen je pritvor do 30 dana, nakon saobraćajne nesreće na beogradskoj Adi Huji u kojoj je poginulo troje njegovih prijatelja.

D.J. je saslušan u Višem tužilaštvu, a pritvor mu je odredio sudija za prethodni postupak Višeg suda na predlog Tužilaštva.

Sudija za prethodni postupak, na predlog tužioca, odredio je pritvor Jovanoviću zbog opasnosti da bi na slobodi mogao da ometa istragu uticanjem na svjedoke, te da bi mogao da ponovi krivično djelo, rekla je Tanjugu portparol Višeg suda Branislava Puzić.

Pritvor mu je određen i zbog visine propisane kazne za krivično djelo koje mu se stavlja na teret, a koje je više od 10 godina zatvora, "a težina i posledice krivičnog dela su dovele do uznemirenja javnosti", dodala je Puzić.

Saobraćajna nesreća se desila u subotu, rano ujutro, kada je D.J. vozeći "BMW" uletio u Dunav na prilazu kod restorana "Carska ohota" na Adi Huji.

Iz potopljenog automobila uspjelo je da se spasi još dvoje njegovih prijatelja, dok ih se troje stradalo. Jedan od nastradalih umro je u gepeku automobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana