Возачу BMW притвор до 30 дана

Блиц, Танјуг
Возачу BMW притвор до 30 дана

Београд - Возачу "BMW" Д.Ј. (19) одређен је притвор до 30 дана, након саобраћајне несреће на београдској Ади Хуји у којој је погинуло троје његових пријатеља.

Д.Ј. је саслушан у Вишем тужилаштву, а притвор му је одредио судија за претходни поступак Вишег суда на предлог Тужилаштва.

Судија за претходни поступак, на предлог тужиоца, одредио је притвор Јовановићу због опасности да би на слободи могао да омета истрагу утицањем на свједоке, те да би могао да понови кривично дјело, рекла је Танјугу портпарол Вишег суда Бранислава Пузић.

Притвор му је одређен и због висине прописане казне за кривично дјело које му се ставља на терет, а које је више од 10 година затвора, "а тежина и последице кривичног дела су довеле до узнемирења јавности", додала је Пузић.

Саобраћајна несрећа се десила у суботу, рано ујутро, када је Д.Ј. возећи "BMW" улетио у Дунав на прилазу код ресторана "Царска охота" на Ади Хуји.

Из потопљеног аутомобила успјело је да се спаси још двоје његових пријатеља, док их се троје страдало. Један од настрадалих умро је у гепеку аутомобила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана