Vozači žrtve sudara

Sanja Amidžić
Vozači žrtve sudara

Banjaluka - Dragoslav Brujić (36) iz Banjaluke poginuo je kada se upravljajući "golfom" sudario sa "fijat stilom", za čijim volanom je bio Zoran Gavranović (53) iz Prijedora u mjestu Radinjača kod Banjaluke, dok je Mirza Brkić, koji je vozio "audi", smrtno stradao kod Gračanice.

Kako je saopšteno juče iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, u nesreći, koja se dogodila u utorak oko 20.30 časova, povrijeđen je vozač "fijata" Zoran Gavranović i njegov suvozač Milena Gavranović (53) iz Prijedora.

Kako je došlo do ove tragedije, biće poznato nakon istrage.

- Uviđaj je sa policijom iz Banjaluke obavila tužilac Biljana Janković, koja je naredila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i vještačenja s ciljem utvrđivanja uzroka ove saobraćajne nesreće - kazali su u banjalučkom tužilaštvu.

Dodali su da je naložena i obdukcija tijela nastradalog, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske. Očevici tvrde da je prizor bio stravičan, ali niko nije želio da detaljnije priča o tragediji.

Iste sudbine kao i Brujić bio je Mirza Brkić (29) iz Gračanice. On je život izgubio juče oko osam časova nedaleko od rodnog grada kada se upravljajući "audijem A3" sudario sa kamionom, za čijim volanom je bio S. K. iz Tojšića kod Kalesije.

Prema nezvaničnim informacijama, do nesreće je došlo kada je "audi", najvjerovatnije zbog klizavog puta, prešao na drugu stranu puta, odakle je dolazio kamion i zakucao se u njega. Vozač "audija" je na licu mjesta ostao mrtav.

Prema riječima očevidaca, "audi" je bio smrskan.

- Prednji dio vozila potpuno je uništen, a vozač je ostao zarobljen u olupini. Do tijela niko nije mogao doći sve dok na lice mjesta nisu stigli vatrogasci. Oni su morali sjeći lim da bi došli do tijela nastradalog - kazao je jedan od očevidaca, koji nije želio da mu objavimo ime.

Kako se juče moglo čuti u Gračanici, iza nesrećnog Brkića ostali su supruga i dijete.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona su rekli da je policija nakon uviđaja nastavila istragu s ciljem utvrđivanja uzroka ove saobraćajne nesreće.

- Više informacija biće poznato nakon okončanja istrage - kazali su u tuzlanskoj policiji.

Da jučerašnji bilans saobraćajki nije ovim završen govori podatak da se dogodila još jedna saobraćajna nesreća u mjestu Boškovići kod Laktaša. Do nesreće je došlo kada su se sudarili "kedi" i "mazda". Prema nepotvrđenim informacijama, povrijeđena su tri lica. Više informacija o ovoj nesreći biće poznato danas.

Poginuo pješak

Pješak Meho Beganović (76) poginuo je juče kada ga je, dok je prelazio ulicu, udario "pasat", za čijim volanom je bio K. S. u sarajevskom naselju Otoka.

Nesreća se dogodila u 9.15 časova. Prema riječima očevidaca, starina je prelazio ulicu na semaforu kada ga je pokupio "pasat".

- Stajala sam na tramvajskoj stanici kada sam čula jak udar. Kad sam se okrenula, vidjela sam starijeg muškarca da leži ispred vozila - kazala je jedna žena očevidac, koja je željela da ostane anonimna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana