Возачи камиона и комбија погинули у стравичној несрећи код Добоја

nezavisne.com
Возачи камиона и комбија погинули у стравичној несрећи код Добоја

Добој - Стравичан призор затекли су на лицу мјеста добојски саобраћајци када су након дојаве о саобраћајној несрећи дошли у приградско насеље Плочник, гдје је након директног судара возач камиона лежао на магистралном путу М17, док је возач комбија био заглављен у свом возилу, обојица без знакова живота.

“Возач комбија је био унутра, али га нису смјели помјерати док не дођу дежурни тужилац и љекар мртвозорник и не констатују смрт, па тек онда су ватрогасци могли да извлаче тијело. Комби је био потпуно смрскан с предње стране, тако да су ватрогасци одваљивали врата да би дошли до тијела”, испричао је за “Независне” очевидац.

Он је додао да је призор био језив, поготово што је други возач непомично лежао на путу до доласка погребног возила, које га је превезло у просектуру добојске болнице, гдје ће бити извршена обдукција.

Наиме, у недјељу око 13.30 је дошло до судара између комбија и камиона, који су се кретали магистралним путем М17, након чега су двојица возача, шездесетосмогодишњака, преминула на лицу мјеста.

“Смртно су страдали Ж.Л. (68) из Станара, који је управљао путничким возилом марке мерцедес (комби), и М.М. (68) с подручја града Добоја, који је управљао теретним возилом”, речено је у Полицијској управи Добој.

Према незваничним информацијама, возач камиона је Миленко Митровић из овдашњег села Осјечани, док је за воланом комбија био Жарко Лазић из Станара.

О овом догађају је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој, који је изашао на лице мјеста те је руководио увиђајем који су обавили припадници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Добој и полицијских станица Добој 1 и 2, а на терен су изашли и припадници Територијалне ватрогасне јединице из овог града.

Током вишечасовног увиђаја саобраћај на магистралном путу М17 је био у потпуности обустављен, што је створило километарске колоне у оба правца, а нормализован је касно поподне.

Возачи су током увиђаја преусмјеравани на алтернативни путни правац, на регионални пут Добој - Модрича.

Како је дошло до саобраћајне несреће биће познато након истраге и потребних вјештачења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана