Возачи брзе поште одвезли 5.500 КМ

Невена Бунић
Возачи брзе поште одвезли 5.500 КМ

Источно Сарајево - Владимир Оџаковић (26), Зоран Кнежевић (29) и Дејан Бандука (26) из Источног Сарајева пријављени су Окружном тужилаштву у овом граду због сумње да су као возачи брзе поште "Икс експрес" проневјерили око 5.500 КМ.

Они се терете да су прошле године новац од пошиљки који су добијали од клијената задржавали за себе умјесто да га предају предузећу, а превоз нису обрачунавали. Пошиљке су развозили на подручју Источног Сарајева и околине.

- Пријављени се сумњиче да су противправно присвојили новац и то В. О. 1.804 КМ, З. К. 1.023 КМ, а Д. Б. 2.686 КМ. Преузети новац од испоручених пошиљки нису раздуживали, већ су га задржали за себе - рекла је портпарол Полицијске управе Источно Сарајево Весна Стоканић.

У предузећу "Икс експрес" рекли су да су њихови радници узимали искључиво новац од превоза пошиљки.

- Наша компанија је неколико пута имала сличан проблем. Све наше пошиљке су осигуране и на тај начин клијент је потпуно заштићен, а компанија се успјешно носи са овим изазовима. Захвални смо полицији на брзом реаговању - казали су у "Икс експресу".

На мети несавјесног поштара у новембру 2015. године нашли су се и пензионери бањалучких улица Радоја Домановића и Филипа Мацуре. Тада је поштар Зоран Алексић узео новац од пензија које је требало да исплати и то невјероватних 26.000 марака, због чега су га "Поште Српске" и отпустиле.

Сличан случај десио се и 2016. године када је приведен поштар "Пошта Српске" Здравко Грбић (54) из Приједора, због сумње да је од више особа узимао рачуне за плаћање разних услуга, те их овјеравао својим печатом, а добијени новац задржавао за себе.

Грбић је наводно пао због 135 марака, а годину раније пријављен је бањалучком Окружном тужилаштву због сумње да је присвојио 300 марака које је "наплатио" као поштар. Наводно је крао пензије од особа које су на основу пуномоћи примале пензије за друге особе.

Откази

У предузећу "Икс експрес" рекли су да су пријављени радници отпуштени.

- Наведена лица нису запослена у компанији. Строго водимо рачуна да особе са кривичним пријавама или особе против којих се води кривични поступак не могу бити запослене у нашој фирми - рекли су "Икс експресу".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана