Возача на путу у Модрану код Дервенте убила кабина камиона

Невена Бунић
Возача на путу у Модрану код Дервенте убила кабина камиона

Дервента - Милован Раилић (59) из Бањалуке настрадао је када га је поклопила кабина камиона “мерцедес” у Модрану код Дервенте, а несрећа се десила када је несрећни Бањалучанин поправљао квар на теретњаку.

Полицијска патрола је у недјељу око 18 часова уочила Раилићево тијело испод спуштене кабине и блатобрана на паркираном камиону предузећа “Браћа Павловић”. Поред њега је пронађен и алат, па се претпоставља да је Раилић поправљао возило када је кабина камиона која се подиже пала на њега и усмртила га на лицу мјеста. Полицајци су одмах позвали хитну помоћ, иако возач није давао знакове живота.

Према незваничним информацијама, врат и леђа несрећног мушкарца били су поклопљени између кабине и блатобрана точка. Убрзо је стигао и мртвозорник из Дома здравља Дервента, који је констатовао смрт несрећног мушкарца, те припадници Територијалне ватрогасне јединице Дервента и Ауто-мото друштва Дервента, који су извукли тијело настрадалог испод кабине. Полиција је обавила увиђај на мјесту несреће.

- Тужилац је наредио обдукцију тијела преминулог, да би са сигурношћу било утврђено шта је узрок смрти, али претпоставља се да се ради о несрећном случају и да је кабина усмртила мушкарца. О свему је обавијештено и Окружно тужилаштво Добој - казала је портпаролка Полицијске управе Добој Драгана Керкез.

Обдукција тијела обављена је у Болници “Свети апостол Лука” у Добоју.

- Настрадали је преминуо од посљедица гушења јер није могао да дише пошто му је кабина притисла врат. Није имао смртоносне повреде, само лом ребара. Ради се о несрећном случају, нема сумњивих околности смрти - казао је патолог Љубомир Цуркић.

У предузећу “Браћа Павловић” нису жељели да дају пуно информација.

- Раилић је био радник за примјер и сви смо потресени због ове трагедије. Не знам како је дошло до несреће, то ће истрага да утврди. Он је за нашу фирму радио двије године. Сигурно ћемо некако помоћи његовој породици  - рекли су у предузећу “Браћа Павловић”.

Челници ове фирме наводно су јуче били на мјесту гдје се десила несрећа.

Хидраулични подизач

Тијело испод кабине извучено је помоћу хидрауличног подизача камиона.

- Није било потребе за интервенцијом ватрогасаца јер се кабина аутоматски подигла када је активиран подизач - рекли су у Територијалној ватрогасној јединици Дервента.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана