Возача Центротрансa тукли боксером по глави

Невена Бунић
Возача Центротрансa тукли боксером по глави

Сарајево - Возач аутобуса "Центротранс" Осман Ч. (30) тешко је повријеђен кад су га два нападача претукла "боксером" у сарајевском насељу Кобиљача.

Возач је нападнут у четвртак пред вече приликом уласка путника у аутобус, а полиција је одмах почела да трага за насилницима. Очевици причају да је један од нападача металним предметом возача ударио у главу, који је тада задобио напукнуће јагодичне кости.

Осим возача, у тренутку напада у аутобусу је било двоје путника, који нису повријеђени, али су били веома престрављени због стравичног догађаја којем су, ни криви ни дужни, присуствовали. Послије премлаћивања, на лице мјеста дошла је екипа Хитне помоћи и полиција, али су их нападачи предухитрили и успјели побјећи.

- Радимо на расвјетљавању случаја и интензивно трагамо за нападачима. Возач је задобио повреде главе, а на аутобусу је разбијено вјетробранско стакло - казали су у сарајевској полицији.

У "Центротрансу" су рекли да је њихов радник послије збрињавања у сарајевској болници пуштен на кућно лијечење.

- Приликом напада није било повријеђених путника, а на возилу је причињена мања материјална штета. Оно што са сигурношћу можемо потврдити јесте да је возач обављао свој радни задатак у складу са свим законским прописима - рекли су у "Центротрансу" и додали да од надлежних очекују да ће понаћи починиоце и да ће бити адекватно кажњени. 

Да су возачи аутобуса често на мети нападача потврђује и случај који се десио такође у Сарајеву 2015. године, када је Емир Поробић (30) претукао радника "Граса" и при томе се и сам повриједио. Поробић је пришао возачу са леђа и ударао га по глави и стомаку. Возач се бранио те је настао метеж. Обрачун су наставили на тротоару поред аутобуса. Нападач је задобио контузију главе, док је возач зарадио тешке повреде главе и сломљен нос.

Најбруталнији напад на возача аутобуса забиљежен је у Бањалуци у марту 2014. године, када је Бору Топића бомбом убио Жељко Стевановић. Топићу је бомба експлодирала у крилу док је сједио за воланом аутобуса, који се зауставио да прими путнике.

Збадање

Миро Ч. (54) из Источног Сарајева ухапшен је након што је ножем убо суграђанина М. К. који је у тренутку напада расправљао са А. С. и Н. Н. и ошамарио их. Напад се десио у четвртак у два часа.

Није познато зашто се ухапшени умијешао у расправу. М. К. је послије напада збринут у болници у Источном Сарајеву, а како незванично сазнајемо, није животно угрожен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана