Vozač škode iz Banjaluke izgubio bitku za život

nezavisne.com
Vozač škode iz Banjaluke izgubio bitku za život

Banjaluka - Nakon sedmodnevne bitke za život preminio je Banjalučanin Siniša Janković (38), vozač škode, kojom se 13. avgusta u banjalučkom naselju Radinjača sudario s autobusom preduzeća “Žak Tours”, a čija je putnica Dušanka Sirar (63) na mjestu poginula.

Time je ta stravična nesreća odnijela dvije žrtve, dok je šest ljudi teže ili lakše povrijeđeno.

Janković je nakon nesreće bio hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS, s vodećom povredom glave i grudnog koša, te je bio priključen na aparate za mehaničku ventilaciju.

“Uprkos naporima ljekara UKC RS, pacijent S.J. preminuo je 20. avgusta u 19.26”, kazali su juče za “Nezavisne” iz UKC RS.

Ova teška saobraćajna nesreća dogodila se 13. avgusta popodne.

“Vozač škode je bio krvav i jedva je disao. Vatrogasci su ga izvlačili iz auta”, ispričao je ranije za “Nezavisne” jedan mještanin.

Prvi rezultati istrage ukazuju da je do nesreće došlo kada je škoda, idući iz pravca Banjaluke ka Prijedoru, prešla na lijevu stranu puta te podletjela pod autobus, koji je zatim sletio u kanal i prevrnuo se na bok.

Tijelo nesrećne žene, koja je odmah stradala, ostalo je zaglavljeno ispod autobusa, dok su ostali putnici, obliveni krvlju, uspjeli da se izvuku, a zatim su im pomoć ukazali ljekari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana