Возач шкоде из Бањалуке изгубио битку за живот

Возач шкоде из Бањалуке изгубио битку за живот 24.08.2018 10:53 | nezavisne.com

Бањалука - Након седмодневне битке за живот преминио је Бањалучанин Синиша Јанковић (38), возач шкоде, којом се 13. августа у бањалучком насељу Радињача сударио с аутобусом предузећа “Жак Тоурс”, а чија је путница Душанка Сирар (63) на мјесту погинула.

Тиме је та стравична несрећа однијела двије жртве, док је шест људи теже или лакше повријеђено.

Јанковић је након несреће био хоспитализован у Клиници за анестезију и интензивно лијечење Универзитетског клиничког центра (УКЦ) РС, с водећом повредом главе и грудног коша, те је био прикључен на апарате за механичку вентилацију.

“Упркос напорима љекара УКЦ РС, пацијент С.Ј. преминуо је 20. августа у 19.26”, казали су јуче за “Независне” из УКЦ РС.

Ова тешка саобраћајна несрећа догодила се 13. августа поподне.

“Возач шкоде је био крвав и једва је дисао. Ватрогасци су га извлачили из аута”, испричао је раније за “Независне” један мјештанин.

Први резултати истраге указују да је до несреће дошло када је шкода, идући из правца Бањалуке ка Приједору, прешла на лијеву страну пута те подлетјела под аутобус, који је затим слетио у канал и преврнуо се на бок.

Тијело несрећне жене, која је одмах страдала, остало је заглављено испод аутобуса, док су остали путници, обливени крвљу, успјели да се извуку, а затим су им помоћ указали љекари.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица