Vozač “sitroena” u komi poslije sudara sa vozom kod Modriče

Nevena Bunić
Vozač “sitroena” u komi poslije sudara sa vozom kod Modriče

Modriča - Vozač “sitroena” Nermin Omičević (20) iz Vukosavlja teško je povrijeđen u sudaru s vozom “Željeznica Republike Srpske” na pružnom prelazu u Višnjiku kod Modriče. On je u komi i prebačen je u Univerzitetski klinički centar RS u Banjaluci.

Sudar se desio u utorak oko 20 časova, kada je Omičević svojim automobilom prelazio preko obilježenog, ali ne i rampom obezbijeđenog pružnog prelaza. Mašinovođa teretnog voza Braco M. (46) iz Doboja nije uspio da zaustavi lokomotivu, nakon čega je došlo do stravične nesreće.

Na lice mjesta stigle su ekipe policije i Hitne pomoći. U Policijskoj upravi Doboj rekli su da su obavili uviđaj i da će nakon vještačenja biti poznat uzrok nesreće.

Omičević je prevezen u modrički Dom zdravlja, potom u dobojsku bolnicu “Sveti apostol Luka”, a odatle u Banjaluku.

- Pacijent je zbrinut u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje zbog teške povrede glave. Trenutno je u stanju duboke kome i priključen je na aparate za vještačko disanje. Sve dalje prognoze u vezi sa njegovim stanjem su neizvjesne - naveli su u UKC RS.

Prema nezvaničnim informacijama, nepažnja Omičevića uzrok je sudara. On je, navodno, u vrijeme nesreće u automobilu pustio glasnu muziku zbog koje nije čuo lokomotivu.

U “Željeznicama Republike Srpske” rekli su da je njihova komisija takođe izašla na mjesto gdje se desila nesreća te da je prikupila tragove kako bi utvrdila okolnosti sudara.

- Mašinovođa je kočio čim je uočio automobil, ali, nažalost, došlo je do sudara. Prelaz na kojem se desila nesreća je širok i pregledan, i ispred su, prema pravilima, postavljeni trougao preglednosti i Andrejin krst. U ovakvim situacijama mašinovođa je nemoćan, jer lokomotiva nema opciju da skrene - rekla je portparol ŽRS Nada Savić-Stevanović.

Iz ovog preduzeća apeluju na sve vozače automobila i pješake da budu oprezni prilikom prelaska pruge i da poštuju propise.

Mještani Višnjika ispričali su da je prizor nakon nesreće bio strašan.

- Automobil je bio smrskan do neprepoznatljivosti. Pravo je čudo da je vozač uopšte preživio - rekao je jedan od mještana Višnjika koji nije želio da mu objavimo ime.

“Pasat” završio u Vrbasu

Pri slijetanju “pasata” u nabujali Vrbas u centru Gornjeg Vakufa nije bilo povrijeđenih. Vozač automobila J. Č. juče oko deset časova je iz nepoznatih razloga izgubio kontrolu nad volanom, nakon čega je završio u rijeci. Vatrogasci i policija su ga ubrzo nakon prijave izvukli, kao i vozilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana