Vozač poginuo u prevrtanju sitroena

Milan Vujić, Nebojša Tomašević
Vozač poginuo u prevrtanju sitroena

Gradiška - Fadil Lubenović (53) iz Gradiške je poginuo, a Branko Lazić (26) lakše je povrijeđen u prevrtanju "sitroen pikasa" u Rovinama kod Gradiške.

Vozilom je upravljao Lubenović, a nesreća se dogodila u ponedjeljak u 2.45 časova. Lazić je bio suvozač.

Centar javne bezbjednosti Banjaluka saopštio je da uzrok nesreće nije još utvrđen i da će biti poznat nakon istrage.

Izvor blizak istrazi je kazao da je, prema dosadašnjim rezultatima istrage, "sitroen" sletio s puta i završio u kanalu.

- Prema tragovima na licu mjesta, vozilo se prevrtalo, a u njemu su se aktivirali i vazdušni jastuci. Pretpostavlja se da su uzroci slijetanja prebrza vožnja i klizav kolovoz - rekao je ovaj izvor "Glasa Srpske".

Prema njegovim riječima, Lubenović je stradao na licu mjesta, a njegovog suvozača Lazića spasli su vazdušni jastuci i činjenica da je glavnina udara bila na vozačevoj strani. Lubenović je prva žrtva saobraćajnih nesreća na području Republike Srpske od početka ove godine.

Prema podacima MUP-a RS, za 10 mjeseci prošle godine u nesrećama je život izgubilo 114 osoba, a teže povrijeđeno 589 ljudi. Analizom tih nesreća utvrđeno je da su glavni uzroci bili pogrešno skretanje, preticanje, neprilagođena brzina, nepoštovanje prava prvenstva prolaza i nedržanje odstojanja između vozila.

Osim ove saobraćajke, tokom ponedjeljka na području Kantona Sarajevo u dvije nesreće je povrijeđeno pet osoba, među kojima i dijete. U Hadžićima kod Sarajeva u sudaru "mercedesa" i "seata" lakše su povrijeđeni bračni par i njihovo dijete koji su bili u "mercedesu", te mladić koji je upravljao "seatom". Nekoliko časova ranije u sudaru džipa i policijskog vozila u Sarajevu je povrijeđen policajac.

Motociklista

Poznanici Branka Lazića ispričali su da je on ljubitelj motocikla i da je do sada više puta povređivan u saobraćajnim nesrećama.

- Teže je povrijeđen i krajem septembra prošle godine kada je motociklom sletio s puta u Dubravama kod Gradiške. Sve doskoro se oporavljao - rekao je jedan od njegovih poznanika ne želeći da mu pominjemo ime.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana