Возач погинуо у превртању ситроена

Милан Вујић, Небојша Томашевић
Возач погинуо у превртању ситроена

Градишка - Фадил Лубеновић (53) из Градишке је погинуо, а Бранко Лазић (26) лакше је повријеђен у превртању "ситроен пикаса" у Ровинама код Градишке.

Возилом је управљао Лубеновић, а несрећа се догодила у понедјељак у 2.45 часова. Лазић је био сувозач.

Центар јавне безбједности Бањалука саопштио је да узрок несреће није још утврђен и да ће бити познат након истраге.

Извор близак истрази је казао да је, према досадашњим резултатима истраге, "ситроен" слетио с пута и завршио у каналу.

- Према траговима на лицу мјеста, возило се превртало, а у њему су се активирали и ваздушни јастуци. Претпоставља се да су узроци слијетања пребрза вожња и клизав коловоз - рекао је овај извор "Гласа Српске".

Према његовим ријечима, Лубеновић је страдао на лицу мјеста, а његовог сувозача Лазића спасли су ваздушни јастуци и чињеница да је главнина удара била на возачевој страни. Лубеновић је прва жртва саобраћајних несрећа на подручју Републике Српске од почетка ове године.

Према подацима МУП-а РС, за 10 мјесеци прошле године у несрећама је живот изгубило 114 особа, а теже повријеђено 589 људи. Анализом тих несрећа утврђено је да су главни узроци били погрешно скретање, претицање, неприлагођена брзина, непоштовање права првенства пролаза и недржање одстојања између возила.

Осим ове саобраћајке, током понедјељка на подручју Кантона Сарајево у двије несреће је повријеђено пет особа, међу којима и дијете. У Хаџићима код Сарајева у судару "мерцедеса" и "сеата" лакше су повријеђени брачни пар и њихово дијете који су били у "мерцедесу", те младић који је управљао "сеатом". Неколико часова раније у судару џипа и полицијског возила у Сарајеву је повријеђен полицајац.

Мотоциклиста

Познаници Бранка Лазића испричали су да је он љубитељ мотоцикла и да је до сада више пута повређиван у саобраћајним несрећама.

- Теже је повријеђен и крајем септембра прошле године када је мотоциклом слетио с пута у Дубравама код Градишке. Све доскоро се опорављао - рекао је један од његових познаника не желећи да му помињемо име.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана