Возач крадљивца торбице пио кафе са опљачканим

Небојша Томашевић
Возач крадљивца торбице пио кафе са опљачканим

Бањалука - Хасе Делић (40) из Велике Кладуше ухапшен је због сумње да је учествовао у крађи торбице са 110.000 КМ, која је у башти хотела “Босна” у Бањалуци украдена од његовог суграђанина и власника фирме “Елвис” Салка Вељачића.

Делић је пао у акцији бањалучке полиције “Сити”, а незванично сазнајемо да је у овај град довезао крадљивца и помагао му да прати жртву. Наводно је главни осумњичени за пљачку бивши клијент опљачканог Вељачића.

- Делић је учествовао у припреми крађе и праћењу жртве. Након пљачке сачекао је маскираног лопова у аутомобилу на оближњем паркингу и онда су побјегли. За директним починиоцем крађе још се трага - каже извор близак истрази.

Вељачић је “Гласу Српске” казао да познаје Делића, али и лопова за којег је начуо да му је узео новац.

- Тај Делић је био само возач, а са њим сам понекад чак знао попити кафу, али само смо се површно познавали. Чуо сам да је торбицу узео неки Денис или Дено, који има иза себе досије о кривичним дјелима. Он је долазио у моју фирму и обављао хомологацију возила. Нисам са њим никада сједио нити сам га добро познавао - казао је Вељачић.

Додао је да не зна зашто су га они опљачкали и истакао да му је најбитније да је остала жива глава.

- Не бих сада да дижем тензије, нисам ја истражилац, нека они то раде. Тражићу своје паре. Битно ми је да за новац имам покриће и оправдање. То што се десило је будалаштина, да ми је лопов тражио 20.000 КМ позајмио бих да се помогне, а не овако. Треба помоћи људима ако се може - рекао је Вељачић.

Овај привредник је без новца остао 4. јуна око 13.25 часова док је сједио у башти хотела “Босна”. Ту је сјео да би попио кафу, а торбицу с новцем ставио је на столицу поред себе. Лопов са качкетом и марамом преко лица искористио је тренутак његове непажње, зграбио торбицу и побјегао.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, казали су да Делића терете за тешку крађу почињену 4. јуна.

- Осумњичени Х. Д. јуче је уз извјештај о кривичном дјелу предат у надлежност Окружног тужилаштва Бањалука на даље поступање. За другим лицем се трага - рекли су у полицији, не откривајући више детаља.

Након испитивања у тужилаштву Делић је пуштен да се брани са слободе.

Праћење

Истрагом је утврђено да су лопови пратили Салка Вељачића и сумња се да су тачно знали колико он новца има код себе.

- На то упућује и чињеница да је Вељачић кобног дана довезао БМЊ у сервис у Бањалуку, а потом се таксијем довезао до центра града. Прошетао је кроз Господску улицу и упутио се према хотелу “Босна”, а видео-надзор је снимио лопова који га је пратио још од зграде општине. Касније је пљачкаш снимљен како улази у аутомобил у којем га је чекао саучесник, највјероватније Хасе Делић - казао је извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана