Возач BMW-а у којем су погинуле три дјевојке у болници тврдио да се не сјећа несреће

 Возач BMW-а у којем су погинуле три дјевојке у болници тврдио да се не сјећа несреће 12.07.2018 12:33 | avaz.ba

Сарајево - Алмир Ејубовић (20), који се BMW-ом X5 29. јуна страховитом брзином забио у метални стуб на аутопуту А-1 у Бутилама код Сарајева када су погинуле три дјевојке, пуштен је из болнице, а потом ухапшен.

Ајла Ибрица (18), Нађа Нерадин (17) и Лејла Оруч (17) изгубиле су животе у овој стравичној несрећи, која је шокирала јавност у Босни и Херцеговини и регији. 

Возач Ејубовић је пребачен у МУП Кантона Сарајево на саслушање, након чега ће бити предат у надлежност Тужилаштва Кантона Сарајево. Терети се за тешко кривично дјело против сигурности јавног саобраћаја са смртним посљедицама више особа.

Из смрсканог возила које се скоро преполовило, тијела Ибрице и Нерадин, које су на мјесту погинуле, извукли су ватрогасци, који су морали резали лим. Лејла Оруч, која је још давала знакове живота, превезена је у Клинички центар Универзитета у Сарајеву (КЦУС), гдје је, нажалост, исте ноћи подлегла повредама приликом указивања љекарске помоћи.

Ејубовић је био хоспитализиран на Ортопедији у Опћој болници „Прим. др. Абдулах Накаш”, гдје га је све вријеме чувала полиција. Задобио је преломе пршљена лумбалног дијела кичме и носне кости. Извор близак истрази рекао је да је Ејубовић за вријеме боравка у болници тврдио да се не сјећа несреће.

Различите таблице

Ајла Оруч (18), сестра настрадале Лејле која се налазила у BMW-у X5, још се налази на лијечењу у Клиничком центру Универзитета у Сарајеву.

Теренац BMW X5 је власништво оца Алмира Ејубовића и није регистриран. На предњој и задњој страни имао је неприпадајуће регистарске таблице (689-М-155) и (669-Е-И55). Интересантно је да је возило прије несреће било на продају. Ејубовић је тек био положио возачки испит те чак није ни стигао подићи возачку дозволу.

Енормна брзина и неискуство

Извор близак истрази потврдио је да је основни узрок стравичне несреће управо енормно велика брзина којом се кретао BMW, за чијим је управљачем био неискусан возач.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица