Возач BMW-а у којем су погинуле три дјевојке у болници тврдио да се не сјећа несреће

avaz.ba
Возач BMW-а у којем су погинуле три дјевојке у болници тврдио да се не сјећа несреће

Сарајево - Алмир Ејубовић (20), који се BMW-ом X5 29. јуна страховитом брзином забио у метални стуб на аутопуту А-1 у Бутилама код Сарајева када су погинуле три дјевојке, пуштен је из болнице, а потом ухапшен.

Ајла Ибрица (18), Нађа Нерадин (17) и Лејла Оруч (17) изгубиле су животе у овој стравичној несрећи, која је шокирала јавност у Босни и Херцеговини и регији. 

Возач Ејубовић је пребачен у МУП Кантона Сарајево на саслушање, након чега ће бити предат у надлежност Тужилаштва Кантона Сарајево. Терети се за тешко кривично дјело против сигурности јавног саобраћаја са смртним посљедицама више особа.

Из смрсканог возила које се скоро преполовило, тијела Ибрице и Нерадин, које су на мјесту погинуле, извукли су ватрогасци, који су морали резали лим. Лејла Оруч, која је још давала знакове живота, превезена је у Клинички центар Универзитета у Сарајеву (КЦУС), гдје је, нажалост, исте ноћи подлегла повредама приликом указивања љекарске помоћи.

Ејубовић је био хоспитализиран на Ортопедији у Опћој болници „Прим. др. Абдулах Накаш”, гдје га је све вријеме чувала полиција. Задобио је преломе пршљена лумбалног дијела кичме и носне кости. Извор близак истрази рекао је да је Ејубовић за вријеме боравка у болници тврдио да се не сјећа несреће.

Различите таблице

Ајла Оруч (18), сестра настрадале Лејле која се налазила у BMW-у X5, још се налази на лијечењу у Клиничком центру Универзитета у Сарајеву.

Теренац BMW X5 је власништво оца Алмира Ејубовића и није регистриран. На предњој и задњој страни имао је неприпадајуће регистарске таблице (689-М-155) и (669-Е-И55). Интересантно је да је возило прије несреће било на продају. Ејубовић је тек био положио возачки испит те чак није ни стигао подићи возачку дозволу.

Енормна брзина и неискуство

Извор близак истрази потврдио је да је основни узрок стравичне несреће управо енормно велика брзина којом се кретао BMW, за чијим је управљачем био неискусан возач.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана