Војник убио бившу супругу и пресудио себи

Сања Амиџић
Војник убио бившу супругу и пресудио себи

Бањалука - Припадник Оружаних снага БиХ Момчило Тепић (47) из Бањалуке јуче је хицем из пиштоља убио бившу супругу Милицу Тепић (44), након чега је пуцао себи у главу испред стамбене зграде у улици Змаја Огњеног Вука у насељу Лазарево.

Несрећна жена преминула је на лицу мјеста, док је Тепић издахнуо сат касније у бањалучкој болници.

Ова трагедија се догодила око 6.20 часова, када је Тепић сачекао испред зграде бившу супругу која је кренула на посао. Као могући мотив убиства спомиње се бракоразводна парница која је недавно завршена.

Према непотврђеним информацијама, Тепић је послије краће расправе потегао пиштољ на жену. Испалио је у правцу бивше супруге, која је од њега била удаљена неколико метара, два, три хица, али је није погодио. Милица је тада почела да бјежи и да дозива у помоћ, али је припадник ОС БиХ сустигао, шчепао за косу и оборио на тло. Потом јој је пуцао у потиљак. Убрзо након тога пуцао је себи у главу.

Како су за "Глас Српске" испричале комшије несрећне жене, прво што су чули били су пуцњи из оружја, а затим повици: "Ајој, немој. Немој, молим те", па затим поново пуцњи.

- У тим тренуцима са балкона је у стан ушао мој муж и повикао: "Зови полицију, убиће је." Ја сам се препала и збунила, али сам успјела позвати полицију. Затим смо сишли испред зграде. На сусједном улазу од нашег затекла сам крваву Милицу која је још била жива. Успјела сам јој подићи главу, али убрзо је издахнула - испричала је комшиница Тепићеве која није жељела да јој објавимо име. Додала је да је поред Милице лежао и Момчило, који је крварио и издисао од повреда.

- Када сам видјела да је комшиница мртва, одмакла сам се. Убрзо је дошла полиција и Хитна помоћ, која их је одвезла - казала је наша саговорница.

Како сазнајемо, Милица и Момчило били су у браку 25 година, да би се прије годину разишли. Наводно Момчило то није могао да прихвати, због чега је често долазио и узнемиравао бившу супругу, која се у поменуто насеље са сином доселила прије два мјесеца.

- Милица је, када је отишла од њега, живјела неко вријеме као подстанар, да би се недавно доселила у нашу зграду. Момчило је често долазио "аудијем" тамних стакала и обилазио око зграде. Чула сам да се Милица жалила да јој је више пута и пријетио телефоном. Није ми познато да ли га је због тога пријављивала полицији. Ужас - казала је друга комшиница, која је такође жељела да остане анонимна.

Додала је да је иза Милице, која је поријеклом из Котора у Црној Гори и Момчила, чији су коријени у Котор Варошу, остао двадесетдвогодишњи син, који је кобног јутра допутовао са Тјентишта.

Тужилаштво

У Окружном тужилаштву Бањалука јуче су рекли да је дежурни тужилац Тања Мрђа након обављеног увиђаја наложила предузимање свих мјера и радњи с циљем расвјетљавања овог случаја.

- У Заводу за судску медицину РС биће обављена обдукција тијела преминулих - казали су у бањалучком тужилаштву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана