Vlasnica odgovara zbog napada pasa na komšije

S. A.
Vlasnica odgovara zbog napada pasa na komšije

Banjaluka - Slobodanka Bojanić (50) iz Banjaluke, čija su dva psa rase "azijat" početkom avgusta izgrizli pet Banjalučana, prijavljena je Okružnom tužilaštvu Banjaluka za izazivanje opšte opasnosti. Napad životinja na Mlađena Radaković (61) bio je koban jer je on umro.

U Policijskoj upravi Banjaluka, navodeći inicijale, rekli su da S. B. terete da je 5. avgusta oko 21 čas u dvorištu u ulici Žarka Zgonjanina dok je čistila boksove, pse ostavila bez nadzora.

- Usljed toga psi su preskočili ogradu, napali i povrijedili pet osoba. Nakon ukazivanja ljekarske pomoći jedan od povrijeđenih je preminuo - kazali su banjalučkoj policiji.

Prema tadašnjim informacijama Radaković je umro od infarkta koji je doživio nakon što su ga izgrizli psi dok je od njih branio suprugu Maricu (56) i sina Stefana (21) u banjalučkom naselju Pobrđe.

Razjarene životinje su, osim Radakovićeve supruge i sina, tada izgrizli i njihove komšije, supružnike Zoru (57) i Momira(59) Mišića.

Radakovići i Mišići žive u blizini kuće Bojanića. Zora Mišić novinarima je tada ispričala da su psi iz komšijskog dvorišta preskočili ogradu i napali je iznenada dok je šetala pored kuće. U pomoć su joj pritekli kćerka i suprug ali i njega su razjarene životinje povrijedile. Kada je čula vrisku u pomoć je potrčala komšinica Marica Radaković koju su takođe životinje napale i ugrizle a njen muž i sin koji su krenuli da je brane takođe su napadnuti i povrijeđeni. Razjarene pse umirila je vlasnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana