Vlasenica: Vepar izazvao saobraćajnu nezgodu u centru grada

Srna
Vlasenica: Vepar izazvao saobraćajnu nezgodu u centru grada

Vlasenica - Vepar težak više od 100 kilograma izazvao je danas lakšu saobraćajnu nezgodu u centru Vlasenice, napravivši prethodno pometnju među građanima pred marketom "Zvorničanka".

Očevici kažu da se vepar iznenada pojavio pred marketom u centru Vlasenice, te da je bilo očigledno da je životinja ranije ranjena i progonjena.

Vepar, koji je bio izbezumljen i uplašen, upao je u obližnji podrum pića i porušio sve što mu se našlo na putu, nakon čega je izjurio iz prodavnice i udario u "opel" koji se kretao Romanijskom ulicom.

Dezorjentisani vepar potom se vratio u podrum pića, gdje su ga sačekali i ustrijelili lovci lokalnog Udruženja "Igrišta", koji su u međuvremenu alarmirani.

Lovac Radisav Mitrović rekao je Srni da ranjena životinja može da bude veoma opasna.

"Vraćali smo se iz lova kada su nam javili da se vepar pojavio u gradu. Sačekali smo ga dok se nije umorio, jer je bio izbezumljen i bijesan", kaže Mitrović.

Lovac Radivoje Kurtuma kaže da je u svojoj dugogodišnjoj lovačkoj karijeri samo jednom vidio vepra u centru grada.

"U Kladnju je 1988. godine na sličan način vepar ušao u hotel. Takođe je bio ranjen, gonili su ga psi i kada je u takvoj situciji on nema puno vremena da razmišlja, već bježi gdje mu je lakše", rekao je Kurtuma.

Komandir Policijske stanice u Vlasenici Dragan Jovičić rekao je da su uviđaj na licu mjesta obavili pripadnici vlaseničke policije i Stanice za bezbjednost saobraćaja Zvornik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana