Власеница: Погинуо радник

Горан Перић
Власеница: Погинуо радник

Власеница - Радник Недељко Кљештан (45) погинуо је приликом руковања виљушкаром у кругу предузећа "Ивекс", гдје је био запослен, у Драгасевцу код Власенице, потврдила је јуче тужилац Окружног тужилаштва у Источном Сарајеву Биљана Петровић.

Несрећа се догодила у сриједу. Петровићева је додала да је Кљештан са тешким повредама био хитно превезен у Дом здравља Власеница, а потом у Општу болницу у Зворник, одакле је упућен у Ургентни центар Универзитетског клиничког центра у Тузли, гдје је преминуо.

Према незванични информацијама и тврдњама очевидаца, који су жељели да остану анонимни, непосредно прије несреће Кљештан је возио виљушкар и утоваривао палете даске на камион.

У једном тренутку, када је дигао палету на камион, изашао је из кабине, стао на гуму виљушкара, те се највјероватније оклизнуо и пао између кабине и носача држача виљушкара, који га је приклијештио.

Одмах су му у помоћ притекле присутне колеге. Рекли су да је Кљештан непосредно послије повређивања био при свијести и да је са њима разговарао, а да се послије извјесног времена онесвијестио.

- Послије увиђаја биће предузете све истраже радње, да би биле утврђене околности под којима је дошло до несреће на раду. У истрагу је укључен републички инспектор за заштиту на раду, а издата је наредба о обдукцији, коју ће обавити др Зденко Цирхлаж у Тузли - рекла је Биљана Петровић.

Пријава о смрти Кљештана у Полицијској станици Власеница запримљена је у сриједу око 19.30 часова.

- Оперативним радом на терену дошли смо до сазнања да је наведено лице запослено у ДОО "Ивекс", власништво Боже Милића, које се налази у мјесту Драгасевац, код Власенице. Радећи на мјесту возача виљушкара, поменуто лице је у току дана, око 13 часова, задобило повреде на радном мјесту, послије чега је превезено у Дом здравља Власеница, а потом у Зворник и Тузлу, гдје је преминуо - рекли су у Полицијској станици Власеница.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана