Власеницa: Нехотице убио најбољег друга

Горан Перић
Власеницa: Нехотице убио најбољег друга

Власеница - Радо Самарџић (18) из Власенице ухапшен је јуче због сумње да је у сриједу хицем из аутоматске пушке нехотице убио свог друга Стефана Тојчића (18).

Трагедија се догодила у кући Тојчићевог дједа у улици Јована Рашковића у Власеници.

Извор близак истрази је рекао да су двојица другара били на спрату куће и у једном тренутку Самарџић је донио пушку како би је показао другу.

- Младићи вјероватно нису знали да је метак у цијеви пушке. Док су разгледали оружје Самарџић је случајно повукао обарач док је цијев била окренута према Тојчићу. Испалио је један метак који је Тојчића погодио директно у груди. Тојчић је преминуо на лицу места - испричао је извор близак истрази.

Комшије причају да је Самарџић одмах одвезао Тојчића љекару, али, нажалост, није му било помоћи.

У полицији у Власеници су, наводећи иницијале двојице младића, казали да су их о овом случају обавијестили љекари из Дома здравља око 16.25 часова.

- Пријављено је да им је довезено беживотно тијело осамнаестогодишњака који је највјероватније настрадао од ватреног оружја. Утврђено је да је С. Т. настрадао када је приликом показивања аутоматске пушке његов друг Р. С. повукао обарач оружја и погодио га у груди. У току криминалистичке обраде Р. С. је рекао да није знао да се у цијеви пушке налази метак - рекли су у ЦЈБ Бијељина.

 

Опширније о овој трагедији прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана