Vještačenje bioloških tragova otkrilo optuženog Dragana Radakovića

Nebojša Tomašević
Vještačenje bioloških tragova otkrilo optuženog Dragana Radakovića

Banjaluka - Biološki tragovi Dragana Radakovića, optuženog za tri razbojništva i pokušaj razbojništva, pronađeni su na ključevima kasa iz dvije prodavnice. Radakovićevi tragovi pronađeni su vještačenjem koje je uradila vještak Branka Zorić koja je iznijela svoj nalaz u banjalučkom Okružnom sudu.

- Vještačenje je urađeno po nalogu tužilaštva i na ključevima iz prodavnica "Vesna", "Daca i Ana" i marketa "Kort" pronađeni su DNK profili tri osobe. U prva dva slučaja nađen je i trag optuženog Radakovića - kazala je Zorićeva.

Radakovića optužnica tereti da je maskiran i prijeteći nožem opljačkao prodavnice "Vesna", "Super Kort" i "Kod Brke" iz kojih je ukrao oko 1.710 maraka. Optužen je i za pokušaj pljačke prodavnice "Daca i Ana" u Banjaluci, odakle ga je vlasnik otjerao gađajući ga robom.

Prema optužnici, Radaković je prvu pljačku počinio 7. aprila kada je maskiran i naoružan nožem upao u prodavnicu "Vesna" u banjalučkoj ulici Jovana Raškovića, te zaprijetio vlasniku Đorđu M. rekavši mu: "Daj pare". Pošto Đorđe iz straha nije reagovao, razbojnik se nageo preko pulta i nožem ga ubo u grudi, nakon čega je iz kase uzeo 300 KM i pobjegao.

Drugu pljačku počinio je 29. aprila kada je takođe maskiran i naoružan nožem upao u prodavnicu "Kod Brke" i od radnice Danijele Š. oteo oko 78 KM.

U trećem pohodu ostao je kratkih rukava jer ga je gazda prodavnice "Daca i Ana" gađao raznom robom, te je razbojnik pobjegao.

Posljednju pljačku počinio je 12. maja kada je i odnio najveći plijen od 1.332 KM. Toga dana oko 21 čas, maskiran i s nožem u rukama, ušao je u market "Super Kort" u banjalučkoj ulici Svetozara Markovića i zaprijetio radnici Majani K., te sam iz kase uzeo novac i pobjegao.

Radaković je uhapšen 30. juna, a protiv njega se vodi još jedan krivični postupak.

Iznuda

Dragan Radaković osumnjičen je i da je pokušao iznuditi 55.000 maraka od vlasnika poznatog banjalučkog restorana "Maj vej" Mladena Miškovića. Optužnica za ovo djelo protiv njega još nije podignuta i još se vodi istraga.

Radaković je novac od Miškovića pokušao da iznudi 22. juna kada mu je prijetio da će ga ubiti, što je vlasnik restorana prijavio policiji. Motiv ove iznude iz policije i tužilaštva nije saopšten.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana