Вјештачење биолошких трагова открило оптуженог Драгана Радаковића

Небојша Томашевић
Вјештачење биолошких трагова открило оптуженог Драгана Радаковића

Бањалука - Биолошки трагови Драгана Радаковића, оптуженог за три разбојништва и покушај разбојништва, пронађени су на кључевима каса из двије продавнице. Радаковићеви трагови пронађени су вјештачењем које је урадила вјештак Бранка Зорић која је изнијела свој налаз у бањалучком Окружном суду.

- Вјештачење је урађено по налогу тужилаштва и на кључевима из продавница "Весна", "Даца и Ана" и маркета "Корт" пронађени су ДНК профили три особе. У прва два случаја нађен је и траг оптуженог Радаковића - казала је Зорићева.

Радаковића оптужница терети да је маскиран и пријетећи ножем опљачкао продавнице "Весна", "Супер Корт" и "Код Брке" из којих је украо око 1.710 марака. Оптужен је и за покушај пљачке продавнице "Даца и Ана" у Бањалуци, одакле га је власник отјерао гађајући га робом.

Према оптужници, Радаковић је прву пљачку починио 7. априла када је маскиран и наоружан ножем упао у продавницу "Весна" у бањалучкој улици Јована Рашковића, те запријетио власнику Ђорђу М. рекавши му: "Дај паре". Пошто Ђорђе из страха није реаговао, разбојник се нагео преко пулта и ножем га убо у груди, након чега је из касе узео 300 КМ и побјегао.

Другу пљачку починио је 29. априла када је такође маскиран и наоружан ножем упао у продавницу "Код Брке" и од раднице Данијеле Ш. отео око 78 КМ.

У трећем походу остао је кратких рукава јер га је газда продавнице "Даца и Ана" гађао разном робом, те је разбојник побјегао.

Посљедњу пљачку починио је 12. маја када је и однио највећи плијен од 1.332 КМ. Тога дана око 21 час, маскиран и с ножем у рукама, ушао је у маркет "Супер Корт" у бањалучкој улици Светозара Марковића и запријетио радници Мајани К., те сам из касе узео новац и побјегао.

Радаковић је ухапшен 30. јуна, а против њега се води још један кривични поступак.

Изнуда

Драган Радаковић осумњичен је и да је покушао изнудити 55.000 марака од власника познатог бањалучког ресторана "Мај веј" Младена Мишковића. Оптужница за ово дјело против њега још није подигнута и још се води истрага.

Радаковић је новац од Мишковића покушао да изнуди 22. јуна када му је пријетио да ће га убити, што је власник ресторана пријавио полицији. Мотив ове изнуде из полиције и тужилаштва није саопштен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана