Вехабија Зикрија Кркић признао двоструко убиство VIDEO

Н. Томашевић, РТРС, ATV,
Вехабија Зикрија Кркић признао двоструко убиство VIDEO

Бањалука, Приједор - Ухапшени Зикрија Кркић, припадник вехабијског покрета из Приједора признао је убиство Мухарема Балића и Алмира Реџића, објавио је РТРС.

Кркић је један од четири лица, која су ухапшена и осумњичена за овај злочин. Истрагом је утврђено да је управо он извршио убиство. Зикрија Кркић  предат је Окружном тужилаштву у Бањалуци.

Полиција је код њега пронашла предмете, који га недвосмислено повезују с двоструким убиством! Код Кркића су пронађене и чауре, које ће бити предмет вјештачења! Три лица, која су била ухапшена, у четвртак су пуштена на слободу, али ће и даље бити под истрагом.  Полиција код ових лица пронашла и одузела четири пушке, бомбе, пиштољ и муницију који су, као доказни материјал, такође прослијеђени на вјештачење.

Према незваничним информацијама, Кркића у Трнопољу познају као особу која је повезана са вехабијама и многи га се плаше.

Балић и Реџић су убијени у понедјељак, 28. јула, нешто послије 23 часа у кафићу "Сан". Њихова тијела пронашао је власник кафића Ирфан Реџић који је чуо пуцње.

Мјештани Трнопоља јуче су казали да су чули да је претресена кућа породице Кркић, али да ништа не знају.

- Прича се да је један мушкарац из Хрњића прије годину дошао у сукоб са Реџићем због саобраћајне несреће. Ваљда је полиција била код њега, али не знам то. Тај човјек је кривио Реџића за несрећу иако он није био крив - рекла је једна мјештанка.

Мотив овог стравичног убиства још није утврђен, а сумња се да би то могла бити прељуба или Реџићеви коцкарски дугови.

Раније је начелник криминалистичке полиције ЦЈБ Приједор Радомир Дукић изјавио да је као мотив овог двоструког убиства искључено користољубље као и национална или вјерска мржња и нетрпељивост.

Он је казао да полиција провјерава све, па тако и везу овог двоструког убиства са убиством Радована Грбића које је почињено на сличан начин у априлу у Расавцима код Приједора.

Ирфан Реџић, који је пронашао убијене, раније је испричао да је, након што је чуо пуцње, погледао кроз прозор и видио неки бијели аутомобил који је побјегао.

Према незваничним информацијама, Реџић је одраније познат полицији јер је прије рата усмртио супругу, због чега је и одлежао казну. Такође, он је хапшен прошле године када је полиција у његовој кући пронашла лабораторију.

Породице убијених тврде да њихови најближи нису никоме били дужни и да не знају зашто би их неко овако мучки убио.

Обдукција

Убијени Мухарем Балић погођен је са четири хица, а Алмир Реџић са шест. Обдукцијом њихових тијела је утврђено да је Балић задобио четири прострелне ране грудног коша, а Реџић шест прострелних рана с бочне и леђне стране. Обојици су испаљени пројектили оштетили срце и плућа, што је узрок смрти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана