Vatrena stihija uzela dva života

Nebojša Tomašević
Vatrena stihija uzela dva života

Bijeljina, Teočak - Dvije osobe izgubile su život u požarima koji su izbili u utorak na području Bijeljine i Teočaka.

U požaru koji je buknuo na njivi u Kovačićima kod Bijeljine smrtno je stradao Vaso Novaković (59), dok je u Teočaku sa kućom izgorjela i njena vlasnica Hedija Mušanović  (58).

Novaković je nastradao u utorak oko 15.30 časova prilikom paljenja niskog rastinja na svojoj njivi u Kovačićima.

- Otišao je na livadu da zapali osušenu travu i neko smeće. Navodno je duvao slab vjetar koji je rasplamsao vatru i plamen mu je zahvatio odjeću - ispričala je jedna od komšinica od Novakovića.

Dodala je da je Novaković počeo odmah dozivati pomoć, što je čuo jedan do komšija pa je pozvao policiju, Hitnu pomoć i vatrogasce. Prema njenim riječima dok su oni stigli Vaso je pao na zemlju i ugušio se od dima.

- Hitna i policija su  brzo stigli, ali Vasi nažalost nisu  mogli pomoći. Ljekari su samo konstatovali da je mrtav - rekla je naša sagovornica.

Mještani Kovačića za Novakovića imaju samo riječi hvale i kažu da je on radio kao veterinar u Ugljeviku.

- Vaso se nije ženio i živio je sa ocem u njihovoj porodičnoj kući u Kovačićima. Uvijek je bio tu, uz nas komšije kada je trebalo pomoći nešto raditi na njivi. Bio jako dobar veterinar i pomagao nam je  oko stoke - rekao je jedan od komšija Novakovića ne želeći da mu pominjemo ime.

Novković je juče sahranjen na lokalnom groblju u Kovačićima uz prisustvo brojnih prijatelja i rodbine.

Požar u kome je život izgubila Hedija Mušanović  izbio je isti dan kada je nastradao i Novaković, samo nekoliko časova kasnije.

Vatra je u kući Mušanovićeve u mjestu Uzunovići kod Teočaka buknula oko 23 časa. Mještani su kasno uveče primijetili požar na njenoj kući i odmah pozvali  policiju  i vatrogasce koji su brzo stigli. Kada su ugasili požar u kući su pronašli ugljenisano tijelo žene.

Žrtve

Od početka godine do sada u požarima su nastradale tri osobe. Početkom jula u vatrenoj stihiji život su izgubili Ilija Đukić (74) iz Jugovaca kod Prijedora i Milan Despotović (79) iz Slijepčevića kod Brčkog. Prva žrtva požara ove godine zabilježena je u Trebinju  3. jula. U vatrenoj stihiji koja je zahvatila nisko rastinje na  njivi u  selu Ugarci život je izgubio Rajko Ćuk koji je pokušao da od vatre  spasi stoku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana