Ватра прогутала тржни центар у Раковици код Сарајева

С. А.
Ватра прогутала тржни центар у Раковици код Сарајева

Сарајево - Тржни центар "Шкафа" у Раковици код Сарајева потпуно је изгорио у пожару који је букнуо у сриједу увече.

Повријеђених није било, али је причињена вишемилионска штета. Узрок пожара није утврђен, а људи који су се затекли у близини тржног центра казали су да се прије избијања ватре зачуо јак удар што је пробудило сумњу да је објекат погодио гром.

У Министарству унутрашњих послова Кантона Сарајево казали су да полиција и дежурни тужилац раде на утврђивању узрока пожара и да су до сада у јавности о томе кружиле спекулације.

Ватрена стихија избила је око 23 часа, а пламен се брзо ширио и за кратко вријеме обавио читав објекат који се простире на више стотина квадрата.

У Првој ватрогасној бригади Сарајево рекли су да је у гашењу пожара учествовало 16 ватрогасних возила и 45 ватрогасаца.

- Пожар је пријављен у 22.50 часова након чега су екипе упућене на терен. Међутим, како је вријеме одмицало ватра се све више ширила тако да су сви расположиви капацитети послати на терен - казали су у овој бригади и додали да је ватра стављена под контролу током ноћи, али да су у објекту остала жаришта која су и јуче гашена.

Код изгорјелог објекта јуче су се поред ватрогасаца и полиције могла видјети и тужна лица радника који су беспомоћно гледали згариште фирме.

- Овдје сам зарађивала за живот. Не могу да вјерујем шта се догодило. Страшно - казала је једна од радница "Шкафа" наводећи да је ово централни објекат трговачког ланца у којем је било запослено четрдесетак радника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана