Vatra progutala pogone firme Prerada Leburić u Prnjavoru

S. A.
Vatra progutala pogone firme Prerada Leburić u Prnjavoru

Prnjavor - Sušare i objekti za preradu mesa preduzeća "Prerada Leburić" iz Prnjavora čiji je vlasnik Boris Leburić izgorjeli su u požaru koji je buknuo u krugu te firme.

Vatrena stihija izbila je u ponedjeljak, a šta je izazvalo požar i kolika je pričinjena šteta još nije poznato. Leburić je kazao da je vatra prvo izbila u pušnici.

- Plamen je brzo obavio objekat nakon čega se proširio na susjedne objekte u kojima se vrši prerada mesa. Kako je plamen izbio još ne znamo - kazao je Leburić.

U Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Prnjavor kazali su da je nakon dojave o požaru na teren upućena dva vozila i pet vatrogasaca.

- Ubrzo nakon toga poslata su još dva vozila i četiri vatrogasca. Nakon dva sata borbe sa vatrenom stihijom požar je stavljen pod kontrolu - kazali su prnjavorski vatrogasci i dodali da su u gašenju vatre pomogli i radnici preduzeća koji su bili u krugu firme.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka kazali su da je policija obavila uviđaj nakon čega je nastavljena istraga u cilju utvrđivanja uzroka požara.

Vlasnik preduzeća "Prerada Leburić" je blizak rođak sa vlasnikom tržnog centra "Fortuna" Milanom Leburićem u čiji su tržni centar u Jakupovcima kod Laktaša lopovi provalili prije dva dana i ukrali sef sa većom količinom novca. Pljačkaši su odnijeli pazar od prethodnog vikenda, a spekuliše se da je ukradeno blizu 100.000 maraka. U CJB Banjaluka juče nisu mogli da potvrde tu informaciju navodeći da traje istraga i da je u toku potraga za pljačkašima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana