Ватра прогутала погоне фирме Прерада Лебурић у Прњавору

С. А.
Ватра прогутала погоне фирме Прерада Лебурић у Прњавору

Прњавор - Сушаре и објекти за прераду меса предузећа "Прерада Лебурић" из Прњавора чији је власник Борис Лебурић изгорјели су у пожару који је букнуо у кругу те фирме.

Ватрена стихија избила је у понедјељак, а шта је изазвало пожар и колика је причињена штета још није познато. Лебурић је казао да је ватра прво избила у пушници.

- Пламен је брзо обавио објекат након чега се проширио на сусједне објекте у којима се врши прерада меса. Како је пламен избио још не знамо - казао је Лебурић.

У Територијалној ватрогасној јединици Прњавор казали су да је након дојаве о пожару на терен упућена два возила и пет ватрогасаца.

- Убрзо након тога послата су још два возила и четири ватрогасца. Након два сата борбе са ватреном стихијом пожар је стављен под контролу - казали су прњаворски ватрогасци и додали да су у гашењу ватре помогли и радници предузећа који су били у кругу фирме.

У Центру јавне безбједности Бањалука казали су да је полиција обавила увиђај након чега је настављена истрага у циљу утврђивања узрока пожара.

Власник предузећа "Прерада Лебурић" је близак рођак са власником тржног центра "Фортуна" Миланом Лебурићем у чији су тржни центар у Јакуповцима код Лакташа лопови провалили прије два дана и украли сеф са већом количином новца. Пљачкаши су однијели пазар од претходног викенда, а спекулише се да је украдено близу 100.000 марака. У ЦЈБ Бањалука јуче нису могли да потврде ту информацију наводећи да траје истрага и да је у току потрага за пљачкашима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана