Vajukić kidnapovao, pretukao i izbacio mladića na put

Nevena Bunić
Vajukić kidnapovao, pretukao i izbacio mladića na put

Laktaši - Bogdan Vajukić (20) iz Miloševaca kod Laktaša osumnjičen je da je automobilom presreo, a potom brutalno pretukao i opljačkao S. Ć. (24) iz ove opštine.

Vajukić je uhapšen u srijedu, nekoliko časova nakon što je policija na putu pronašla krvavog S. Đ. Nakon hapšenja, Vajukić je predat u nadležnost Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Sve se desilo u srijedu oko dva časa na lokalnom putu u Miloševcima, gdje je Vajukić svojim “golfom 4” jurio S. Ć, koji je bio za volanom “mercedesa”. Vajukić ga je presreo, a potom izvukao iz automobila, na kojem je iskalio svoj bijes. Međutim, ni to mu nije bilo dovoljno, pa je brutalno isprebijao nesrećnog mladića.

- Udarao ga je toliko jako da mu je deformisao lice. Poslije iživljavanja ukrao mu je 500 KM, a potom ga ubacio u svoj “golf” i odvezao. Nasilnik je na kraju mladića izbacio u blizini nadvožnjaka - ispričao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je Vajukić na debelom minusu ostavio krvavog mladića i odvezao se dalje. Na sreću, policijska patrola uočila je povrijeđenog S. Ć. pored puta, nakon čega je prevezen u bolnicu. Sve se ubrzo razotkrilo, pa su čuvari reda Vajukića sačekali u blizini njegove kuće u Miloševcima, gdje su mu stavili lisice na ruke.

Motiv brutalnog premlaćivanja još nije poznat, a oni koji poznaju Vajukića nisu iznenađeni ovim brutalnim napadom. Pojedini mještani ispričali su da njegov stariji brat drži kafanu u Laktašima koja se nalazi pored lokala čiji je vlasnik pretučeni mladić. Oni tvrde da je Vajukić bio problematičan još od djetinjstva.

- Pije od ranog djetinjstva. Sa samo devet godina napio se na jednoj proslavi, o čemu se dugo pričalo. Prije tri godine je komšinici usred noći došao ispred kuće i ciglama razbio prozore i vrata. Ko zna šta bi se još desilo da preplašena žena, koja je tada živjela sa bolesnom majkom, nije uspjela da dozove pomoć. Ipak, Bogdan nije uhapšen zbog ovog nedjela, policija ga je samo ispitala. Starica je nakon svega bila istraumirana, zbog čega joj se zdravlje pogoršalo - rekla je jedna od komšinica.

Nasilnik je, prema pričama mještana Miloševaca, i drugim komšijama pravio probleme i sijao strah po selu.

- Jednom prilikom potukao se sa vlasnikom prodavnice i njegovom ženom, a drugom komšiji je zapalio njivu. Krao je drva i preprodavao ih. Nadam se da će se ovaj put opametiti u policiji i da nije kasno za to. On je i ranije trebalo da bude smješten u popravni dom ili neku ustanovu - rekao je jedan od mještana Miloševaca koji takođe nije želio da mu objavimo ime jer strahuje da bi i on mogao biti žrtva. Nezvanično saznajemo da Vajukić živi sa majkom i bratom, a zaposlen je u preduzeću “Tulumović”.

- Po selu se priča da je uskoro trebalo da se oženi, jer je djevojka sa kojom je u vezi trudna - rekao je jedan mještanin.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale,  istakli su da Vajukića terete za razbojništvo, protivpravno lišenje slobode, izazivanje opšte opasnosti i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

- Obavili smo uviđaj i radimo na utvrđivanju okolnosti u ovom slučaju - rekli su u Policijskoj upravi Banjaluka.

Pretresom kuće u kojoj stanuje Vajukić policija je pronašla krvavu odjeću i obuću, kao i novac za koji se sumnja da je ukraden. Okružno tužilaštvo Banjaluka predložilo je jednomjesečni pritvor za Vajukića pred Osnovnim sudom u Banjaluci.

- Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao da utiče na svjedoke, kao i zbog straha da bio mogao da ponovi isto krivično djelo - naveli su u Okružnom sudu Banjaluka.+

 Pretučeni mladić

Pretučeni mladić prevezen je Dom zdravlja u Laktašima, a potom zbog težine povreda u Univerzitetski klinički centar (UKC) RS u Banjaluci.

- Pacijent je zadobio povrede lica koje su sanirane i uradili smo mu dodatnu dijagnostiku. Nakon pregleda, on je u stabilnom stanju pušten na kućno liječenje - naveli su u UKC-u RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana