Узгојио 1.080 стабљика марихуане међу кукурузима

Н. Б.
Узгојио 1.080 стабљика марихуане међу кукурузима

Градишка - На имању Мирослава Мајсторца (39) из Градишке откривене су 1.083 стабљике индијске конопље, чијим се сушењем добија дрога марихуана.

Мајсторцу су лисице на руке стављене у петак навече, на музичком фестивалу “Козара фест” на Мраковици код Приједора, када је полиција код њега пронашла четири џоинта. На основу наредбе Основног суда у Приједору, претресени су кућа и помоћни објекти које користи осумњичени у Мачковцу код Градишке. Мајсторац је ухапшен у суботу након што је полиција код њега пронашла четири џоинта, сазнаје “Глас Српске”. Том приликом, на њиви гдје је засађен кукуруз откривена је плантажа марихуане.

 - Приликом претреса пронашли смо 1.083 стабљике индијске конопље висине од 100 до 190 центиметара. У кући смо открили нешто више од килограма марихуане у кесама, три џоинта, као и дигиталну вагу - рекла је портпаролка Полицијске управе Приједор Весна Пачариз.

Пронађена дрога је одузета и превезена у Основни суд у Приједору. Наркотици су били намијењени за даљу продају.

- Након документовања и комплетирања предмета, против осумњиченог биће поднесен извјештај Окружном тужилаштву у Бањалуци и Приједору због неовлашћене производње и промета опојних дрога, као и због омогућавања уживања опојних наркотика - казала је Пачаризова.

Мајсторац је након притвора од 24 часа пуштен да се брани са слободе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана