Условна казна пљачкашу кладионице

Небојша Томашевић
Условна казна пљачкашу кладионице

Бањалука - Драган Мачкић (26) из Бањалуке осуђен је у бањалучком Окружном суду на условну казну од двије године затвора због разбојништва.

Пресуду је изрекло вијеће којем је предсједавала судија Олга Пантић, након што је Мачкић признао кривицу.

Према пресуди, Мачкић неће ићи на издржавање казне затвора уколико у року од пет година након правоснажности пресуде не почини ново кривично дјело. Уколико у том периоду почини кривично дјело, мораће да издржи двије године иза решетака.

Мачкић је осуђен јер је 8. јула 2012. године, пријетећи ножем, украо 290 марака од раднице спортске кладионице "Астра" у бањалучкој Јеврејској улици. У пресуди се наводи да је тога дана ушао кладионицу, сагнуо се иза пулта и навукао капу фантомку на главу. Затим је устао, из џепа извукао нож  дужине 30 центиметара и усмјерио га према радници Александри Ј. тражећи новац. Она му је тада, из страха да је не повриједи, из касе извадила 290 марака и дала. Мачкић је пресудом обавезан да плати трошкове суђења од 200 марака.

Образлажући пресуду, предсједник вијећа је навела да је као олакшавајуће за Мачкића суд цијенио признање, кајање, младост, као и чињеницу да је вратио новац, те да до сада није осуђиван. Мачкића је полиција ухапсила убрзо послије пљачке у јулу 2012. године. Он је у међувремену намирио штету кладионици и вратио украдене паре.*

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана