Uplatio bager koji nikada nije dobio

Goran Obradović
Uplatio bager koji nikada nije dobio

Istočno Sarajevo - Paljanin V. Č. prijavio je policiji u Istočnom Sarajevu da ga je nepoznata osoba prevarila tako što joj je uplatio 10.000 maraka za bager koji mu nikada nije isporučen, potvrđeno je u policiji.

U Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo rekli su da intenzivno rade na rasvjetljavanju ove prevare.

- Oštećeni V. Č. prijavio je policiji da je putem internet portala “Pik.ba” i mobilnog telefona stupio u kontakt sa osobom koja se predstavila kao M. S. H. i koji je rekao da je predstavnik preduzeća iz Velike Britanije. On je s njim dogovorio kupovinu bagera i dostavio uplatnice na ime osobe koju je prijavio - rekli su u policiji.

Oštećeni, koji nije želio da mu objavimo ime, rekao je da je 15. maja prošle godine preko portala “Pik.ba” našao bager i stupio u kontakt sa osobom koja ga je prodavala.

- Ta osoba se predstavljala kao Mišel i rekao je da je predstavnik kompanije “Solution limited” iz Velike Britanije.  Dogovorili smo da uplatim novac na račun, a da on u međuvremenu meni isporuči bager - rekao je oštećeni.

Prema njegovim riječima, on je u tri navrata preko “Vestern juniona” uplatio 10.000 maraka na račun i ime prijavljenog u Engleskoj i očekivao je da će dobiti naručeni bager.

- To je bio dogovoreni avans, a kasnije sam trebao ostatak novca da uplatim. Nakon uplate poslao mi je još dva mejla i više nismo kontaktirali. Vjerovao sam mu jer mi je dao nekoliko svojih adresa, a i ta firma i dan danas radi - rekao je naš sagovornik.

Brend menadžer portala “Pik.ba” Aida Starčević rekla je da  svojim klijentima sugerišu da budu oprezni prilikom kupovine i ako imaju bilo kakvih sumnji u vezi sa prodavcem da ih kontaktiraju i tako budu sigurni da neće biti prevareni.

Na internetu se mogu naći ispovijesti građana koji tvrde da su prevareni prilikom kupovine putem interneta. Jedan od forumaša je naveo da je naručio nov telefon “samsung S3”, a da je potom dobio paket makarona, dok drugi tvrdi da je naručio “notebook”, a dobio cjepanicu bukovine.

Iz CJB Banjaluka nedavno je saopšteno da je jedna osoba naručila klavijature i mikrofon iz Sarajeva, a da je dobio flašu vode, dok je on poslao kompjuterske komponente vrijedne 800 maraka. Policiji je takođe ranije Mićo S. iz Gradiške prijavio da je naručio navigaciju za vozilo i uplatio 690 maraka, a dobio je paket sa knjigama i zvučnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana