Upadali u kafiće i pljačkali aparate za kockanje

nezavisne.com
Upadali u kafiće i pljačkali aparate za kockanje

Gradiška, Laktaši - Dejan Đurđević (25) iz Gradiške i njegov dvije godine mlađi sugrađanin Slaven Trifunović uhapšeni su zbog sumnje da su izveli seriju krađa, tokom kojih su, pod okriljem noći, na meti bili kafići, a u kojima su opljačkani aparati za kockanje, saznaju “Nezavisne”.

Time je, kako nam je potvrđeno iz Policijske uprave Gradiška, rasvijetljeno 17 teških krađa i krađa, koje su zabilježene od februara do avgusta na području koje pokriva ta, ali i banjalučka policijska uprava.

Ovi rezultati epilog su policijskih akcija “Slot”, “Bet box” i “Omega”, u režiji policije iz Gradiške, u saradnji s kolegama iz Laktaša.

Dvojicu osumnjičenih uhapsili su pripadnici Policijske stanice Laktaši, te se tokom krim-obrade došlo do saznanja da su izveli tri teške krađe u isto toliko kafića na području koje pokriva laktaška policija, ukupno “teške” oko 1.000 KM.

Time, međutim, posao nije okončan, jer se posumnjalo da su se mladići o zakon ogriješili i na području gdje radi policija iz Gradiške.

“Daljim radom došlo se do saznanja da su oni izvršili 12 teških krađa na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, i to svih 12 u ugostiteljskim objektima, a šteta iznosi oko 5.000 KM”, kazali su “Nezavisnim” iz PU Gradiška.

Kako nam je potvrđeno, krađe su izvedene u noćnim satima, kada gazde i radnici nisu bili u kafićima.

“Osumnjičeni su neopaženo dolazili do ugostiteljskih objekata, te obijali prozore i ulazna vrata, nakon čega su krali novac iz aparata za igre na sreću, kao i iz aparata za mijenjanje novca, takozvanih mjenjačnica”, pojašnjavaju iz policije.

I to nije sve - spomenuti tandem osumnjičen je i da je, zajedno sa sugrađanima, dvadesetjednogodišnjacima Slobodanom A. i Nemanjom S., sa parkinga jedne firme u gradiškom mjestu Čatrnja, sa teretnih vozila ukrao osam akumulatora.

U potrazi za dokazima, policajci su pretresli objekte koje koriste osumnjičeni.

“Oduzeti su vojna puška M48, crna torbica u kojoj se nalazio sitan novac, mobilni telefon, crna kapa s prorezima za oči (takozvana fantomka), rukav crne majice s prorezima za oči, radne hlače s tregerima, metalni pajser i drugo”, kažu iz policije.

Četvorica mladića su nakon ispitivanja puštena na slobodu, ali će protiv njih nadležnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj. Istraga se nastavlja, jer nije isključeno da su oni učestvovali u još nekim krađama.

“Pripadnici Policijske uprave Gradiška nastavljaju s preduzimanjem mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja i drugih krivičnih djela protiv imovine, a za koje se sumnja da su ih izvršila ta lica”, kazali su iz policije za “Nezavisne novine”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana